
Bravčové plátky v zemiakovej šťave
Zdravím všechny Vařecháře po dovolené v Turecku!! :-)) Dovolím si přidat receptík, který mne dnes napadl...

Majonézové rezne
Tento recept mám už dost dlouho z nějakého časopisu. Je jednoduchý, rychlý a dobrý, u...

Pečené plnené zemiaky ako kvetinka
Mala som ešte kúsok kuracích pŕs od nedele, tak som experimentovala.

Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s prepáčedním,...

Kuracie prsia bez mena
Prečo bez mena? Lebo recept som nasla v mojej pisanke ale bez názvu tak som vyskušala a...

Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Bravčová panenka na grile s romanescom
Panenku pripravíme na grile alebo panvici do ružova a podávame s romanescom (zeleninou podobnou karfiolu a brokolici), ...

Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.

Domáci marinovaný losos
Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je...

Fit tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke
V tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové...

Zapekané rezne so syrom a paradajkami
Zemiaky očistíme nakrájame na mesiačiky, osolíme pridáme celú rascu a trochu oleja premiešame a dáme zakryté alobalom...

Lasagne s kuracím mäsom a brokolicou
Ružičky brokolice uvaríme na pare 4 – 5 minút. Nakrájané kocky kuracieho mäsa osmažíme na olivovom...

Vepřová panenka zapečená v ochucené bramborové kaši
Opět dneska taková moje improvizace, ale myslím, že velmi zdařilá. Kaše shora pěkně opečená...

Malostranské kotlety
Mnozí z vás, kteří mne znají vědí, že se snažím jídlo "dělit" . Možná...

Francúzske zemiaky Denisa Myšáka
Ak chcete vedieť ako sa stravuje šampión Denis Myšák, olympijský medailista z roku 2016 a majster...

Pečeň z husokačky konfitovaná na cesnaku
Keď nám túto dobrotu mama robievala, vždy sme sa o ňu v rodine o piatich členoch...

Panvica na spôsob „jambalaya“
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov....

Šťavnaté kuracie prsia s údenou príchuťou
Ďalší skvelý tip na chutné a šťavnaté kuracie prsia. Takto pripravené mäso chutí fantasticky a hlavne šťavnato....

Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou
Rajčiny a bazalku môžem jesť celé leto a nezunuje sa mi, tak som skúsila okrem cestovín...

Morčacie prsia v masle vykúpané
Nápad na obed je kombinácia karfiolovového šalátu od @kecemis a receptu na stránke inkitchenopen, ktorý bol...

Hovädzí hamburger ala Jamie
Hamburger podľa Jamieho s malou úpravou a vlastnými špaldovými žemľami. Receptom na žemle som sa nechala...

Maďarský guláš po mojom
mala som chut na fajny gulasik a nemala som cas na dlhu pripravu

Svatomartinská husa
Tak si myslím, že jdu s křížkem po funuse s tímto receptem. Ale na druhé...

Pečený srnčí chrbát s marhuľovým čatní a paštrnákovým pyré
Srnčí chrbát: Srnčí chrbát vykostíme (kosti a blany si odložíme na prípravu redukovanej šťavy). Mäso naložíme...

Burgundské hovädzie dusené na červenom víne
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso obalené v múke, osolíme a okoreníme a...

Kuracie mäso v karí-jablkovej omáčke
Toto exotické jedlo patrí už zopár rokov medzi naše obľúbené. Je veľmi jednoduché, rýchle a chutné! Moje deti ho zbožňujú....

Šťavnaté rolky z krkovičky
Tento recept je veľmi vďačný na prípravu, ponúka nám množstvo kombinácii a fakt chutí. Môžeme ho kombinovať...

Ázijské kuracie s rezancami
Vlastný recept, ktorý vznikol z toho, čo bolo k dispozícii. Nakoniec veľmi podarený obed...

Muflónie kotlety po zbojnícky
Plátky mäsa z muflónieho chrbta (150 g na porciu) naklepeme, osolíme, okoreníme potrieme cesnakom, ...

Pečená kapustnica
Neskutočne jednoduchá Pečená kapustnica je vlastne na jednom plechu pripravená slovenská špecialitka , ktorá sa dá...

Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku
Ryby na všechny způsoby máme moc rádi. Takže, když jsem v Albertu viděla 3 kostky...

Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kýtu (stehno) vykostíme a kosti dáme vařit na vývar. Maso prošpikujeme, osolíme, posypeme tymiánem...