Foto: an3da
Takto robíme dlhé roky, klobásy sú chutné a trvácne.
Postup
-
1
Mäso sa musí dobre vymiesiť, spolu so všetkými prísadami. Miesi sa tak dlho pokiaľ sa neočistia ruky, tj. aby sa nelepilo mäso za ruky. Mäso sa natlačí pevne do čriev.
-
2
POtom sa klobásy údia.
-
3
A potom sa vynesú na povalu.
-
4
Aby ste mohli urobiť väčšie množstvo klobás, musíte mať dobrý základ.
hanba sem, hanba tam, už som to tu na vareche niekde na seba bonzla, od malička mám problémy s obyčajnými počtami, nie s vysokou matematikou. teraz som si to prepočítala kalkulačkou, tie kilogramy mäsa som previedla na gramy a ten pomer mi sadol ako riťka na šerbel.
vdaka ti za usmernenie.
veru, si to neviem predstaviť to množstvo korenín na 10 kg mäsa.
takéto úžasné klobásy sa mi teda veľmi páčia :P
ospravedlňujem sa ti za otázku, to ja som sa pomýlila, ty to máš správne.
takéto klobásy v salámových črevách som prvýkrát jedla vo svojich 22 rokoch u mojej kamarátky v Komárne.
oni ich takto robili aj na štipľavo.
máš ich nádherné a vynikajúci recept, hned by som sii s chuťou dala :P
aj fotografie máš úžasné a veľmi prudko jedlé.
gratulujem.
pozrela som si na mape, že Kysáč je v blízkosti mesta Novi Sad a spomenula som si, že presne takéto som jedla za mlada, mala som kamarátku priamo odtiaľ, študovala tu v ba, doniesla z domu a dala nam ochutnať. také sa veru robia len u tam u vás.
dakujem za pripomenutie i za perfektný recept.
srdečne pozdravujem ťa tam do Kysáča :-)
to o dôvodoch pridávania cukru nie je všetko z mojej hlavy, včera som konzultovala na slovo vzatého odborníka na mäso - @mesiar50 , ktorý mi to ochotne vysvetlil, za čo som mu veľmi vdačná.
Cukor - aj od neho je taká pekná farba.
ani nehovor, pečená táto klobása aj so zemiakmi - to musí byť fantastické :P
@an3da , moja , prečo by som sa mala uraziť , to je v poriadku, ja som sa dokonca potešila, že poznáš Janka Siromu, možno poznáš aj Janka Omastu a Evku Omastovú, sú to tiež naši priatelia z Kovačice :-)
a to ako som napísala, vôbec nemám páru, že to je zle, ja som si to skopírovala zo stránky čo má Janko Siroma.
Nemohla som hned reagovať, na pc som veľmi málo, vytešujem sa každej minúty ktorú chcem využiť na záhrade, ver nie je čas sedieť od rána pri pc, dni sa zatiaľ predlžujú, slniečko sa usmieva prečo to nevyužiť. Pozdravujem ťa, prajem pekné poobedie .
Klobásky a saláma vypadájú viac ako excelentne.
Konečne po dlhšej dobe som natrafil na niekoho na
vareche kto vie robiť ozajstné domáce klobásy.Vie popísať z čoho sa ten výrobok skladá a vidieť aj finálny
výrobok ktorý je pekne vyúdený.
@ pusta
milá pusta a velmi ma nevychvaluj ,prosím ta,lebo
už písali o mne na vareche,že som najmúdrejší.
Ale ak máš záujem pozri fotky pri mojich kuracích
prsiach dal som ich tam k voli tebe.Ďakujem za tvoju
pochvalu,..cením si ju a vážim
Píšem ti len teraz,lebo som nebol už doma som už
v holandsku.Srdečne každého odtialto pozdravujem
samozrejme aj@ An3da autorku tohto vynikajúceho
receptu a zároveň ti ďakujem za pripomenutie mojich
mladých čias keď som zabýjaval u mojej dobrej starkej.
napíšem ti TS. pozri si ju.
nádhera...nádhera...nádhera
Nejdú Vám na to sýkorky? Ja som raz nechal na balkóne čerstvé čabajky trocha premrznúť a vysušiť a veru sa mi do nich pustili....