Foto: olinecka
Kačku doma pripravujem na sviatky ,myslim,že po pôste padne dobre každemu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks (2,5 kg) |
|
6 ks (alebo rožky) |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
na pokvapkanie |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kačku poriadne umyjeme a o čistime usušime papierovov osuškou.Kridla z nej odrežeme môžme použiť do polievky,takisto z nej oberieme masť.
- 2
Urobime plnku nakrajame rožky alebo žemle na kocky,ktore zľahka namačame fo mlieka .Pridame soľ a korenie podľa chuti nakrajame nadrobno pažitku a petržlenovu vňať,žltky z 2 vajec pokvapkame olejom.Z bielkou vyšľahame tuhy sneh a zľahka primiešame do plnky.Naplnime kačku ,ktoru poriadne nasolime vložime do zapekacej misy a zakryjeme vekom.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rure na 200 stupňov 2 hodiny po 2 hodinach odkryjeme vekom a kačku potrieme medom nechame v rure ešte hodinu a potom je hotova.Dobru chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu