Plnená kačka

olinecka - fotkaolinecka, 20. apríla 2014
Plnená kačka
Foto: olinecka

Kačku doma pripravujem na sviatky ,myslim,že po pôste padne dobre každemu.

8-9
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks (2,5 kg)
6 ks (alebo rožky)
2 ks
podľa potreby
na pokvapkanie
podľa chuti
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kačku poriadne umyjeme a o čistime usušime papierovov osuškou.Kridla z nej odrežeme môžme použiť do polievky,takisto z nej oberieme masť.

  2. 2

    Urobime plnku nakrajame rožky alebo žemle na kocky,ktore zľahka namačame fo mlieka .Pridame soľ a korenie podľa chuti nakrajame nadrobno pažitku a petržlenovu vňať,žltky z 2 vajec pokvapkame olejom.Z bielkou vyšľahame tuhy sneh a zľahka primiešame do plnky.Naplnime kačku ,ktoru poriadne nasolime vložime do zapekacej misy a zakryjeme vekom.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rure na 200 stupňov 2 hodiny po 2 hodinach odkryjeme vekom a kačku potrieme medom nechame v rure ešte hodinu a potom je hotova.Dobru chuť.

Diskusia k receptu

kimlo
Aj ja by som kvoli takej dobrote post o par dni posunul... :-)
vampil
Do plnky dať trochu pečene,cibulky a nakrájanú papriku(červenú).Je to menej hutné,ale chutné. No a na záver zaslepiť otvor aspoň polovicou jablka,čím kyslejšie,tým lepšie.Pre veľkých labužníkov pridať do plechu vedľa kačky niekoľko jablĺk...dať ich až tak v polovici pečenia,inak sa úplne rozsypú. Kyslosť sa zosobáši s tukom kačky a nasleduje nirvána. Ešte vhodné vínko a nebíčko v papuľke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia