Ragú s cuketou a baklažánom
Morčacie stehno narežeme na tenké plátky a prudko opečieme.
Segedínsky guláš s knedľou
Kto má rád kapustu vhodné jedlo na niekoľko dní... u nás sa všetko skonzumuje. Žeby to bolo...
Kuřecí směs na asijské variace
Tak abych nedělal jen retro, tak zase něco na jiné téma a dnes si dáme něco...
Segedínsky guláš z kuracích stehien
U nás obľúbené jedlo, z trošku iných surovín ako býva zvykom. Základom sú kvalitné suroviny....
Veľkonočná mäsová ruža
Napriek siedmemu „krížiku“ si nedokážem predstaviť sviatky Veľkej Noci bez „vihodňarskej mesovej hrudki“. Robím ju po...
Kočky na fľaške
Takto grilované kurča robí moja setra a deťom velmi chutilo tak som ho vyskúšala aj...
Krkovička s červenou kapustou
Na slávnostné príležitosti, alebo len tak keď to príde chuť.
Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry...
Plnené kuracie stehná s krabími tyčinkami
Toto jedlo robíme už asi 10 rokov. Nie je to môj výmysel ale v už si...
Bravčovina z jedného hrnca
Do našej kuchyne „zavítala“ inovácia v podobe pomaly variaceho elektrického hrnca s keramickou vložkou (Krockpot). V...
Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...
Sviečková na smotane (bez smotany)
Stále skúšam alternatívy zdravšieho stravovania a vďaka parnému hrncu zisťujem, že to ide. Nechcem sa...
Pečený pstruh na zelenine
Pstruha si pečieme často, zvyčajne len tak natur s cesnakom a soľou, k tomu zemiaky...
Plnené kuracie „rolky“
Cibuľku nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji do sklovita a pridáme šampiňóny.
Kura pečené na masle s horčicou
Takéto upečené kura so zemiakovou kašou mi chuti už mnoho rokov.
Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale
Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z...
Polievka z kuracích kostier,kostí, kože, tuku odrezkov a drobov
Nemám vo zvyku nič vyhadzovať, ak mi zvýši z varenia inej dobroty. Do mrazničky...
Šťavnaté kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke
Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky. Plátky mäsa osolíme a nakoreníme. Na panvicu dáme trocha...
Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...
Pikantný perkelt z kuracích žalúdkov s údenou paprikou
Milujeme mäsko na šťave, už dávno sme nemali, spravila som starú osvedčenú klasiku, perkelt...
Cuketovo-tuniakové fašírky
Rýchla a zdravšia verzia fašírok, dokonca sú bez vyprážania a napriek tomu sú výborné.
Hovädzí steak s redukciou z červeného vína
hovadzie maso, svieckova, rostenka, popripade moze byt aj zadne stehno nakrajame na platky hrube...
Kurací špíz s cuketou a šampiónmi
Z kuracích pŕs sa dá rýchlo a jednoducho pripraviť veľké množstvo receptov. Tento recept nie je...
Roztrhané mäsko
Taketo mäsko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik, šupnut do žemle,...
Vianočný kyseľ
Možne niekto kyseľ pozná možno nie, ale stretla som sa s veľa ľuďmi, čo o...
Mapo tofu
Toto je mnou vyskúšaný, používaný a čiastočne upravený recept. Ide o moje veľmi obľúbené jedlo zo sečuánskej kuchyne, na ktoré je veľa receptov. Tofu v omáčke s mletým hovädzím mäsom......
Kurací paprikáš a kysnuté parené knedle
Zdravím Varecháči. Dlho mi vŕtalo hlavou, ako by sa mi vydarili knedle zo sušeného droždia,...
Pražené čínske pirôžky guotie
Tuto cinsku specialitu oblubuje moja dcera a tak ich robim minimalne raz do tyzdna. Daju sa...
Indické maslové kura podľa Lukáša Bielku
Tentokrát nám navaril renomovaný vlasový stylista Lukáš Bielka. Jeho voňavé maslové kura dokazuje, že je...