
Držková polievka
Preprané držky, kosti a paprčky zalejeme studenou vodou, pridáme jednu cibuľu, soľ a necháme variť minimálne 2 hodiny....

Sliepka na čiernom korení
Recept je veľmi jednoduchý, ja som ho prevzala od svojej maminky a chutí aj mojej rodine. Možno...

Bravčové na panvici ako čína
Umyté mäsko, na kocky nakrájané a zmiešané s korením na čínu restujeme na troške oleja, na5 min....

Rizoto zo zajaca
Niekedy dávno, keď boli deti malé a chovalo sa veľa zajacov, vznikol tento recept...

Pomaly pečená bôčiková roláda s čabajkovou plnkou
Pred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa...

Nórska kremet fiskesuppe
Recept na tuto norskou polévku z tresky a lososa jsem obdržel od přítele Buntera z Labužníka, ...

Bravčové stehno s ríbezľami
Ja som recept pripravovala z bravčového, ale určite ho môžete povýšiť ak si ho pripravíte z...

Toasty s medvedím cesnakom
Včera sme boli na medvedí cesnak a rozhodla som sa skúsiť niečo nové. A keďže sa...

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.

Panenka a víno
Dnes este pridám jeden, v podstate veľmi jednoduchý recept. Všetko co budeme potrebovať je bravčová...

Rybacia kapustnica
Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň. Využijem všetko , čo ponúka kapor, teda okrem mäsa na vysmážanie...

Mäsová musaka
Recept jsem měla dlouho ve svém sešitě (opsaný od kamarádky), než přišel čas na jeho realizaci......

Kura Tandoori z pandžábsko-slovenskej kuchyne
Tandoor je názov okrúhlej piecky, kde teplota dosahovala až cez 400 stupňov a pôvodne sa v...

Empanadas de Santa Rita
Svätá Rita - moja Patrónka!!! Toto je tradičné jedlo na fiestu Sv. Rity v Mexiku (22....

Pečený glazovaný bôčik + cvikla na 2 spôsoby
Už dlho som chcel skúsiť pomalý pečený bôčik. No vždy hviezdy boli proti. Raz nemali...

Grilovaný šašlík
Umyté, osušené mäso nakrájame na dvojcentimetrové kocky, ktoré premiešame s polovicou nakrájanej cibule, korením, ...

Amur v eintopfe
Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným...

Zeleninové dolky
Tento recept mam od mojej mamy, ktora tu uz s nami nieje ale vždy si na...

Pikantné kuracie kúsky so zelenou paprikou
Recept je to rychlý, chutný. Já dávám přednost masu z kuřecích prsou. Paprika se...

Grilovaná bravčová krkovička
Všetky koreniny zmiešame a naložíme do nich mäso nakrájané na hrubšie plátky a necháme odstáť do druhého...

Bravčové karé na čerstvých hríboch
Vlastnoručne nazbierané čerstvé hríby manžel očistil, nakrájal a bol dnes s nimi perfektný obed.

Hovädzí Stroganov
Receptov na hovädzí Stroganov je tak veľa, že ťažko určiť, ktorý je ten pravý a...

Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou
Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z...

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...

Rizoto z mora
Toto rizoto som robila 1x. Náhodou mi padli oči v obchode na sáčok s morskými potvorkami....

Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov
Príjemný sviatočný deň som pre mojich milých obohatila pečenou kačkou s plodmi jesene. kačku som po...

Pečený králik à la Bety
Milujeme multikultúrne obchody. V ruskom obchodíku som našla králika. Ideme na to...

Škvarkové maxi pagáče
Pagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V...