Na prvú kotlíkovú mučkalicu som bola pozvaná a bol to skvelý gurmánsky zážitok; ten dym z ohníka tam dodal takú letnú "pikantnosť" :-)))
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové alebo kuracie (minútkové) mäso si nakrájame na rezne, "ovegetujeme" a opečieme z každej strany, aby nebolo surové ale mäkké. Vychladnuté pokrájame na rezance a odložíme.
- 2
V kotlíku roztopíme masť, pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu, na pásiky čerstvú papriku, 4 strúčky cesnaku na plátky, mierne osolíme a restujeme za občasného miešania. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nakrájané paradajky, nakrájané čili papričky a spolu podúsíme zakryté do mäkka (ak je zmes moc hustá, môžme mierne zriediť vodou). Nakoniec pridáme do zmesi 2 konzervy krájaných šampiónov, kečup, prelisovaný cesnak (čo nám z hlavičky ostalo) a na rezance nakrájané mäsko. Dochutíme vegetou, necháme prevrieť a podávame s tmavým chlebíkom a dobre vychladeným pivkom :-)))
- 3
Príjemný spoločenský zážitok a dobrú chuť !!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem