Foto: peterbn
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
alebo bravčová masť |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
5 - 6 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Fazuľu preberieme a namočíme na noc do studenej vody.
- 2
Na druhý deň fazuľu scedíme a dáme variť do väčšieho hrnca spolu s udeným rebrom, bobkovým listom, rascou a saturejkou.
- 3
Keď je fazuľa polomäkká, pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky a neskôr klobásu pokrájanú na kolieska.
- 4
Na oleji alebo masti popražíme najemno posekanú cibuľu, pridáme múku, trochu za stáleho miešania popražíme, prisypeme papriku, hneď odtiahneme, zalejeme studenou vodou, dobre vymiešame a vlejeme do fazule.
- 5
Pridáme pretlačený cesnak a kečup,posolíme, okoreníme a keď je už fazuľovica uvarená, dochutíme ju ešte horčicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-s-haluskami-f...
2roky si dederon a už kritizuješ naše tradičné národné jedlá. Keď je v Nemecku údené mäso okrajovou záležitosťou, tak sa im prispôsob
a jedz tie ich čerešňové a slivkové polievky a bude z teba pravý nemec