Fazuľovica

peterbn - fotkapeterbn, 5. novembra 2012
Fazuľovica
Foto: peterbn
120 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
 alebo bravčová masť
štipka
1 PL
1 ČL
1 ČL
5 - 6 ks
2 strúčiky
2 PL
3 PL
1 PL
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu preberieme a namočíme na noc do studenej vody.

  2. 2

    Na druhý deň fazuľu scedíme a dáme variť do väčšieho hrnca spolu s udeným rebrom, bobkovým listom, rascou a saturejkou.

  3. 3

    Keď je fazuľa polomäkká, pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky a neskôr klobásu pokrájanú na kolieska.

  4. 4

    Na oleji alebo masti popražíme najemno posekanú cibuľu, pridáme múku, trochu za stáleho miešania popražíme, prisypeme papriku, hneď odtiahneme, zalejeme studenou vodou, dobre vymiešame a vlejeme do fazule.

  5. 5

    Pridáme pretlačený cesnak a kečup,posolíme, okoreníme a keď je už fazuľovica uvarená, dochutíme ju ešte horčicou.

Diskusia k receptu

valeri
Podľa rcp musí byť dobráááááá :-))), ja som dnes dojedla fazuľovicu s údeným rebrom ale "nakyslo" s mliekom a smotanou. Vyskúšam najbližšie Tvoju, ukladám si ju
turistka
...a ja som poobede namočila fazuľu na zajtra, no mám niekoľko kúskov z údenej slaniny, tak aj tie hodím variť, už teraz mám chuť. Zaujala ma v Tvojom recepte horčica i kečup.
peterbn
Ja dávam namiesto rebra aj údený bravčový chvost :-) je tam viac mäska
lenkac
aj ja ju takto robievam, len kečup a horčicu nedávam.. ale určite vyskúšam
dandulka
normálne som dostala na tú dobrú polievočku chuť , vyzerá lákavo. aj ja dávam variť údený chvost ako @peterbn , je tam viac mäska .
fialka49
Ja dám zvlášť uvariť za hrsť premytých jačmenných krúpov č.7(vodu osolím) a tie potom scedím a primiešam do hotovej polievky - fazuľovice.
astheart
Uvařím, ale bez brambor. :) Kromě zeleninové nesnáším brambory v polévce....... I tak bude s chlebem skvělá!
boxik
Ešte že sú na tejto stránke aj recepty pre ľudí.Hladný som, ako študent a tá fazuľovica vyzerá božsky.
evanaaa
Aj ja varím podobne, ale bez zemiakov, ak fazuľová, tak ozaj len z fazule, zemiaky dám do zemiakovej ( rsp. gulášovej). Niekedy dám údené koleno, inokedy len klobásu. A v poslednej dobe nám chutí tá červená, konzervová, je aj rýchlo hotová, mám ju v zásobe ak si zmyslím.
toptaste
Slovaci,nepchajte vsade udene...do fazulovice uplne v pohode cerstve koleno...nemusi byt udene,je rovnako chutne ako udene....som druhy rok v Nemecku,udene maso je totalne okrajovou zalezitostou...jasne,doma dedo vyzdy odpadal,naco kupovat cerstve koleno,ze dobre je len udene...figu borovu,uvarene a ugrilovane na drevenom uhli je cerstve nerozoznatelne...ze je zdravsie nepochybujte.....
alexdidi
@toptaste ,nemyslím si,že MY Slováci pcháme všade údené a vo fazuľovici je namieste.Ak by si tam dala neúdené koleno,tak to už chuť úplne iná.Nadruhej strane čerstvé ugrilované koleno je naozaj výborné a údené by iste také nebolo.Jednoducho treba vedieť,kde sa čo hodí.Alebo to VY Nemci neviete?Už si tam DVA roky,tak sa za Nemku asi už pokladáš,nie?
dodo46
@toptaste
2roky si dederon a už kritizuješ naše tradičné národné jedlá. Keď je v Nemecku údené mäso okrajovou záležitosťou, tak sa im prispôsob
a jedz tie ich čerešňové a slivkové polievky a bude z teba pravý nemec




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia