Foto: majkok
Na slávnostné príležitosti, alebo len tak keď to príde chuť.
Postup
-
1
Hlávkovú kapustu si narežeme na rezance
-
2
Vložíme do hrnca, trošku podlejeme a necháme dusiť do mäkka. Miešame a ak treba tak ešte podlejeme vodou.
- 3
Skaramelizujeme si cukor a pridáme nakrájanú cibuľu.
- 4
Cibuľku necháme mierne speniť a pridáme do udusenej kapusty. Nezľaknite sa ak sa vám to trošku stuhne, v kapuste sa to rozpustí.
- 5
Krkovičku si nakrájame na cca 1cm hrubé pláty napácujeme si korením, mletý peper, červená paprika, cesnak, olej , trošku vegety.
- 6
Keď sa nám krkovička spojila s korením tak si ju uložíme na pekáč a na vrch si poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľku.
- 7
Dáme zapiecť do rúry na 220 stupňov. Občas podlejeme a prehodíme spodné na vrch.
- 8
Keď je mäsko mäkké a kapustička tiež, tak naložíme na tanier s knedlíkom a tešíme sa ako každému chutí ? :-)
- 9
Samozrejme si k tomu doprajeme trošku pivka. Prajem dobrú chuť .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu