
Pečená krkovička s ajvarom
Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na...

Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...

Tuniakový šalát s paradajkami a syrom
Cestoviny si uvaríme, 1 - 2 minúty pred ich dovarením scedíme.

„Pizza“ bomby - plnené zemiakové krokety
Kto má rád pizzu, obľúbi si aj tieto plnené zemiakové krokety, u nás v štúdiu...

Slaný koláč s tekvicou a so slaninkou
Čo iné by sme si mohli počas pestrofarebnej jesene pripraviť, ak nie pochúťku z tekvice. Upečte si s nami lahodný tekvicový koláč so slaninkou....

Diviačie horčicové plátky
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...

Gül Böreği
"Gül" znamená v preklade ruža, čiže börek v tvare kvetu. Je to ďalšia z variácií...

Ražno-pšeničný chlebík
Celozrnný chlieb v dvoch obmenách - jeden bochník so semienkami, druhý so sušenými paradajkami. Oba...

Zeleninové pánvičky
Skvělé kombinace zeleniny, těstovin, hub, kuřecího masa, bylinek, oliv, brambor ......

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

Žilinský tokáň
Mäso nakrájame na kocky. Opražíme na oleji cibuľu a pridáme mäso a opražíme do hneda...

Medová kačica so zeleninou
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...

Mangalica, ináč povedané fučka
Je to recept od mojej babky a patrí medzi regionálne recepty, lebo sa robí čo...

Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...

Kuracie rolády s paprikovou nátierkou
Mäso vyklepeme cez fóliu, aby sa nepoškodila štruktúra mäsa. Osolíme, okoreníme a natrieme pastou...

Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....

Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...

Pizza
Všetko spolu vypracujeme na hladké cesto a rozvaľkáme na veľkosť pechu. Ja dám cesto na papier na...

Hranolkový nákyp
Tento nákyp sa dá pre nenáročnosť pripraviť na obed i večeru, s dobrým zeleninkovým šalátom, kyslou kapustou, alebo...

Tigrie krevety na Rebelote
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý nielen zasýti ale aj osvieži.

Kuracie mäso s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na kúsky, opečieme na oleji, pridáme ružičky uvarenej brokolice a zalejeme šľahačkou....

Pečená krkovička na cesnaku
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v...

Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača
Slané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť....

Paradajková polievka s haluškami
Ešte sa mi nepodarila lepšia paradajková polievka ako táto. Vyskúšajte a dajte mi vedieť ako vám...

Zemiakovo-hubový šalát
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...

Steak z tuniaka
Účastník kulinárskej šou Bez servítky Daniel Zwach prišiel navariť aj k nám do TV Varecha.

Pečené zemiaky s vajcami a so špekáčikmi
Ak máme nové zemiaky tak ich umyjeme a nakrájame ich na kocky. Ak máme staršie zemiaky...

Teľacie soté na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom
Nedeľný obed teraz z teľacieho mäsa na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom.