Spaghetti Carbonara

kata130 - fotkakata130, 30. decembra 2015
Spaghetti Carbonara
Foto: kata130

Známy a chutný recept v podobe jedla Spaghetti (špagety) Carbonara so všetkými ingredienciami teda s cesnakom, vajíčkami a slaninkou.

2
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 ks
80 g mäsitá
20 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Ako prvé si dáme zovrieť vodu v ktorej si uvaríme špagety. Keď voda vrie vložíme do nej špagety, pridáme štipku soli a 1 ČL olivového oleja, aby sa nám špagety nelepili.

  2. 2

    Kým sa nám špagety varia, nakrájame si mäsitú slaninku na malé kúsky, pretože veľké kusy väčšinov pri konzumácií jedla prekážajú. Slaninku si opražíme na väčšej panvici bez oleja na vlastnej masti.

  3. 3

    2 vajíčka si rozlúskneme do menšej nádoby, pridáme 20g strúhaného parmezánu, pol ČL soli a spolu to zmixujeme ponorným mixérom.

  4. 4

    Uvarené špagety precedíme v sitku a pridáme ich do panvice s opraženou slaninkou, zamiešame. Potom k tomu pridáme zmes z vajíčiek a parmezánu. A miešame, aby sa nám špagety nezlepili, po zamiešaní pridáme mleté hrubé čierne korenie. Pri servírovaní špagety posypeme parmezánom a môžme ozdobiť bazalkou.

  5. 5

    Jedlo je hotové a môžme ho už len podávať Prajem dobrú chuť!

    Spaghetti Carbonara - obrázok 5

Diskusia k receptu

sovka62
Z vajíčka sa stala praženička, lebo v recepte niečo chýba. Konkrétne štvrť litra bieleho vína. Keď opražíme slaninku, vyberieme škvarky z panvice, do výpeku pridáme biele víno a necháme zredukovať aspoň o tretinu. Potom do panvice vlejeme rozšľahané vajcia, rýchlo premiešame, pridáme horúce uvarené špagety, riadne premiešame. Nakoniec pridáme parmezán (u nás čím viac, tým lepšie), a môžeme servírovať.
afataga
prazenicu tam vidim aj ja, ale aj tak si sikovna, aspon sa snazis urobit jedlo ako sa ma, to sa casom podda :-), si ma aj pobavila, ze rozluskneme vajicka :-))), ale davaj len zltka
evusik
ja robím podľa Emanuela Ridiho, je to veľmi jednoduchý recept hotový pokiaľ sa uvaria špagety, bez vína... a žĺtka s parmezánom už vmiešam mimo ohňa...
 www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Carbonara...

@kata130 tak ako každý recept aj tento má asi viac obmien, mne sa páči, že si sama varíš a aj pekne servíruješ, lebo aj to je dôležité :-) tak nech sa ti darí
marta23
Nie je škoda pridávať drahý olivový olej do vody, v ktorej sa špagety varia? Tú vodu po uvarení špagiet, ako sa uvádza v recepte, aj tak vylejeme do výlevky. Na funkciu oleja pri varení-oddeliť špagety od seba- úplne stačí aj slnečnicový alebo najlacnejší stolový olej.
dormella
Pridavani jakehokoliv oleje do vody, kde varite semolinove testoviny, je zbytecne. Problem lepivost pri vareni vyresite tim, ze na kazdych 100 g testovin, date varit jeden litr vody.
relaxx1
Ja som do zmesi keď som to už finálne premiešavala pridala ešte jednu sladkú smotanu (30%) a je to vynikajúce. Nabudúce skúsim s tým vínkom alebo jeden z tých receptov v komentároch. Môj muž sa bude oblizovať,zbožňuje cestoviny. :-)
sisinka131
Tieto špagety som jedla v Taliansku, boli výborné, ale tam bola tuším aj kyslá smotana a tu v recepte chýba ako aj cesnak, ktorý je spomínaný, no v postupe nie je
zolik
@sisinka131 (26.7.2021 20:57)
Do original receptu na Carbonara nepatri ani cesnak, ani slahacka, ani kysla smotana a ani sol.
Na 2 porcie sa pocita:
100g Guanciale alebo Pancetta
50g Pecorino alebo Parmigiano
1 cele vajce
2 zltka
cerstve mlete cierne korenie
230 g spagiet uvarenych vo väcsom mnozstve slanej vody




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia