Foto: kata130
Známy a chutný recept v podobe jedla Spaghetti (špagety) Carbonara so všetkými ingredienciami teda s cesnakom, vajíčkami a slaninkou.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé si dáme zovrieť vodu v ktorej si uvaríme špagety. Keď voda vrie vložíme do nej špagety, pridáme štipku soli a 1 ČL olivového oleja, aby sa nám špagety nelepili.
- 2
Kým sa nám špagety varia, nakrájame si mäsitú slaninku na malé kúsky, pretože veľké kusy väčšinov pri konzumácií jedla prekážajú. Slaninku si opražíme na väčšej panvici bez oleja na vlastnej masti.
- 3
2 vajíčka si rozlúskneme do menšej nádoby, pridáme 20g strúhaného parmezánu, pol ČL soli a spolu to zmixujeme ponorným mixérom.
- 4
Uvarené špagety precedíme v sitku a pridáme ich do panvice s opraženou slaninkou, zamiešame. Potom k tomu pridáme zmes z vajíčiek a parmezánu. A miešame, aby sa nám špagety nezlepili, po zamiešaní pridáme mleté hrubé čierne korenie. Pri servírovaní špagety posypeme parmezánom a môžme ozdobiť bazalkou.
- 5
Jedlo je hotové a môžme ho už len podávať Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/spaghetti-carbonara/24064-recep...
www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Carbonara...
@kata130 tak ako každý recept aj tento má asi viac obmien, mne sa páči, že si sama varíš a aj pekne servíruješ, lebo aj to je dôležité :-) tak nech sa ti darí
Do original receptu na Carbonara nepatri ani cesnak, ani slahacka, ani kysla smotana a ani sol.
Na 2 porcie sa pocita:
100g Guanciale alebo Pancetta
50g Pecorino alebo Parmigiano
1 cele vajce
2 zltka
cerstve mlete cierne korenie
230 g spagiet uvarenych vo väcsom mnozstve slanej vody