Karfušky

lekorica - fotkalekorica, 6. februára 2016
Karfušky
Foto: lekorica

Veľmi rýchla náhrada obyčajných slovenských halušiek bez múky.

4
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
125 g
1 ks
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V slanej vode uvaríme karfiol cca 15 - 20 minút. Medzitým si zmiešame bryndzu s kyslou smotanou a nakrájame jarnú cibuľku. (Ak má niekto rád masnejšie, môže si opražiť cibuľu, poprípade slaninu). Po uvarení karfiol rozoberieme na menšie ružičky a servírujeme na tanier. Pridáme bryndzu so smotanou a ozdobíme jarnou cibuľkou, poprípade opečenou cibuľou, či slaninkou.

Diskusia k receptu

havino
karfušky, nekarfušky, ale ako inšpirácia sa mi to veľmi páči, ja rada aj karfiol a veľmi aj bryndzu, chuť si neviem predstaviť, ale viem, že by som rada okoštovala
lekorica
@Havino (6.2.2016 22:38)

Chut presne ako bryndzove halusky. Kedze bielu muku nemozem aj kolozvarsku kapustu robim s karfiolom a rozdiel je naozaj minimalny.
1x albina
duskousko
Vyborny recept...
Ja namiesto karfiolu pouzivam obycajne, ocistene a uvarene (v osolenej vode s kminom), zemiaky...ostatne je uz "klasika"...a samozrejme oprazena slaninka!
Prajem dobru chut!
aandulka
No tak toto ma dostalo, určite vyskúšam, ľúbim karfiol aj bryndzu a s oškvarkami to musí byť úžasné (sedí aj na delenú stravu) Ukladám KK5*
lekorica
@Katka78 (30.6.2016 00:51)
Som rada, že chutili, my ich v lete často jedávame, lebo ja mám problém s bielou múkou. Ináč foto 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia