Foto: lekorica
Veľmi rýchla náhrada obyčajných slovenských halušiek bez múky.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V slanej vode uvaríme karfiol cca 15 - 20 minút. Medzitým si zmiešame bryndzu s kyslou smotanou a nakrájame jarnú cibuľku. (Ak má niekto rád masnejšie, môže si opražiť cibuľu, poprípade slaninu). Po uvarení karfiol rozoberieme na menšie ružičky a servírujeme na tanier. Pridáme bryndzu so smotanou a ozdobíme jarnou cibuľkou, poprípade opečenou cibuľou, či slaninkou.
Chut presne ako bryndzove halusky. Kedze bielu muku nemozem aj kolozvarsku kapustu robim s karfiolom a rozdiel je naozaj minimalny.
Ja namiesto karfiolu pouzivam obycajne, ocistene a uvarene (v osolenej vode s kminom), zemiaky...ostatne je uz "klasika"...a samozrejme oprazena slaninka!
Prajem dobru chut!
Ďakujem krásne. ;-)
Nadherne ich mas. Veru a aspon ma po nich neboli zaludok. ;-)
Som rada, že chutili, my ich v lete často jedávame, lebo ja mám problém s bielou múkou. Ináč foto 5*