Grilovaná chobotnica
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 19. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu, mrkvu, cibuľu, bobkový list, citrón, víno a necháme zovrieť. Vložíme cho-botnicu, zakryjeme a varíme asi hodinu. Keď je chobotnica mäkká, ale nie rozpadávajúca sa, vyberieme ju, oddelíme chápadlá a nakrájame na kúsky.
- 2
Šalát: Nakrájame ľadový šalát, na ktorý položíme na polovičky nakrájané cherry paradajky a čierne olivy.
- 3
Chobotnicu grilujeme do chrumkava nasucho na grile, prí-padne na teflónovej panvici. Ugrilovanú chobotnicu položíme na pripravený šalát, osolíme morskou soľou, posypeme čerstvo pomletým čiernym korením, polejeme extra panenským olivovým olejom, v ktorom je nakrájaný čerstvý cesnak. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou. Pre efektnejšie servírovanie môžeme chobotnicu ugrilovať vcelku a do šalátu sa môže zamiešať bazalkové pesto. Podávame s bielym chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/grilovana-chobotnica/48799-rece...