Foto: renate
Tak s týmto jedlom som sa zoznámila v reštaurácii, kam pravidelne chodím obedovať. Tá chuť mi doslova učarovala a tak som si od majiteľa Zobraziť celý popisTak s týmto jedlom som sa zoznámila v reštaurácii, kam pravidelne chodím obedovať. Tá chuť mi doslova učarovala a tak som si od majiteľa vypýtala recept. Trošku otáľal, no nakoniec prezradil :-)))))
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a uvaríme do mäkka. Spražíme si slaninku na oleji spolu s nakrájanou cibuľkou. Do uvarených a popučených zemiakov pridáme slaninku s cibuľkou a nakrájanú kyslú kapustu. Okoreníme a všetko pomiešame. Zmes natrieme na pekáč vymastený olejom. Upečieme. Tesne pred dopečením rozbijeme na to vajíčka tak, aby sa nerozliali žĺtka a krátko dopečieme. Najlepšie, ak sa žĺtka uvaria iba do polomäkka, aby sa pri krájaní trošku roztiekli......je to úžasná mňamka!
P.S.Na 92 ročnú vyzeráš fest dobre! :-)))