Babičkine úhrabky

renate - fotkarenate, 20. októbra 2013
Babičkine úhrabky
Foto: renate

Tak s týmto jedlom som sa zoznámila v reštaurácii, kam pravidelne chodím obedovať. Tá chuť mi doslova učarovala a tak som si od majiteľa Zobraziť celý popisTak s týmto jedlom som sa zoznámila v reštaurácii, kam pravidelne chodím obedovať. Tá chuť mi doslova učarovala a tak som si od majiteľa vypýtala recept. Trošku otáľal, no nakoniec prezradil :-)))))

5
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a uvaríme do mäkka. Spražíme si slaninku na oleji spolu s nakrájanou cibuľkou. Do uvarených a popučených zemiakov pridáme slaninku s cibuľkou a nakrájanú kyslú kapustu. Okoreníme a všetko pomiešame. Zmes natrieme na pekáč vymastený olejom. Upečieme. Tesne pred dopečením rozbijeme na to vajíčka tak, aby sa nerozliali žĺtka a krátko dopečieme. Najlepšie, ak sa žĺtka uvaria iba do polomäkka, aby sa pri krájaní trošku roztiekli......je to úžasná mňamka!

    Babičkine úhrabky - obrázok 1

Diskusia k receptu

coldbery
Úžasne vyzerá a výborne to chutí....vnúčata sa nevedeli dojesť....Reninka dávam ti 1*....výborna a jednoduchá mňamka :)
renate
ďakujem....určite to bude v našom jedálnom lístku obľúbené!
zdenka1009
Tento rcp určite vyskúšam... ani ja som sa nestretla s týmto postupom...pritom je to tak jednoduché...kapusta už kvasí, zemiaky máme tiež slovenské...5* :-)
zdenkas
Pekné..aj odo mňa máš 5* a určite vyskúšam:-)))
havino
joj @renatka hned som dala hviezdy, tod som na tomto jedle vyrastala a dodnes ho varím k jaterniciam krvavým, prečo varím, lebo u nás sa robilo po bod v tvojom recepte, že už nešlo do rúry. Zapečené aj s tým vajcom, to musím vyskúšať, u nás zemiaky, cibuľa, slanina, kyslá kapusta, zmiešané a jedlo sa. Inak takúto plnku dávam aj do kysnutých kapustníkov.
1x renate
renate
teším sa, že sa vám páči a dám si povedať aj s inými úpravami! :-)
anina43
počula som o takom názve jedla, ale som ho ešte nikdy nejedla, vyskúšam, môže to byť veľmi dobré, zatiaľ rcp putuje do KK ale čo je slovenské, príde čoskoro na rad
renate
...veď čo je SLOVENSKÉ , to je aj dobré! Vraciam sa k jedlám našich starých mám.....
mariamka
takato kombinacia nemoze nikdy sklamat, pekne a urcite velmi chutne
irenaw
veru, tie babičkine suroviny zaručená dobrota :-)
farbuska
Krásny názov, jednoduchý, tradičný a prístupný recept. Vďaka.
eviana
@renate , tak ja som o tomto jedle ešte ani nepočula, ba ani nesnívala a veru sa mi veľmi popačuje. Je super, že si ho sem vložila, je toľko krásnych receptov, ktoré by bolo treba pooprašovať, veľmi chválim Tvoju snahu aj prácu. Ukladám a isto vyskúšam... u mňa máš 5* jasných :)
ampara
Úžasné,na to ,že máš 92 rokov Ti to ešte celkom dobre varí:-)
renate
:-)))))))) áno, rada varím aj pre praprapravnúčatá :-)
salinka
Názov mi nič neprezradil, ale suroviny a postup....už som doma:-) Určite by mi to chutilo! Ukladám, pripravím:-)
kupecova
supeeer!!!ja najcestejsie vyhladavam recepty starych mam,sama som stara mama a rada vyvaram mojim vnucatkam,ale clovek sa uci cely zivot.Klobuk dole pred tebou,92 rokov,obdivujem ta a este aj receptiky pridavas,nech ti da panboh vela,vela zdravicka a este ocakavame,ze nam pridas vela,vela dobrych tvojich receptikov,dakujeme a vela,valazdtravicka zelam.
frezia
Dnes som tvoje uhrabky robila a su vynikajuce! Vrelo odporucam vsetkym vyskusat a tebe dakujem za recept.
1x renate
pivonka
Netušila som, čo môžu byť "úhrabky", tak som nakukla. No, páčia sa mi véééľmi, čoskoro budú na tanieri. KK a *****.
P.S.Na 92 ročnú vyzeráš fest dobre! :-)))
1x renate
renate
kukulienka, krásne to máš. Teší ma, že chutilo. A marianne, dúfam, že sa to vydarí presne takto a bude chutiť :-)
sonja
Tak o tomto jedle som pocula ale neskusala ani nejedla a tak ti dakujem za recept urcite ho v najblizsej dobe vyskusam .
bembo
recenzie na tvoje úhrabky ma presvedčili,že táto dobrota patrí zaručene do mojej KK,a samozrejme aj v blízkej dobe vyskúšam.verím,že mi budú chutiť