
Fiskegrateng - zapekaná cestovina s treskou
Jedna z dalsich norskych specialit. Prvy pokus a fakticky sa vydaril az nato ze som neodhadla dostatocne...

Filé v strúhankovo-syrovej perine
Porežeme si filé na kúsky a na pekáč pomastený olivovým olejom poukladáme vedla seba. Okoreníme korením na...

Krémová polievka Nameko
Huba nameko plne nahradí chuťou kuriatko jedlé, tak pre tých, ktorí tuto hubu postrádajú je táto polievka....

Glazovaný koláč so smotanovou plnkou
Vajcia si vyšľaháme 2-3 min. na najvyššom stupni šľahača. Potom postupne pridávame cukor, zašľaháme...

Fusilli ala Carbonara s restovanou zeleninou
Tak k tomuto receptu by som napísal len toľko, že sú to skôr: Fusilli ala Carbonara...

Pečená prepelička s bylinkami
Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné......

Jablkový kompót bez vody
Ak máte svoje jablká, nie všetky sa vydaria ako maľované. Tie menej pekné využívam...

Pikantné tortily
Komerčný recept<br /> Tortilu naplňte kuracím mäsom, kukuricou a paradajkami a vychutnávajte si skvelé pikantné jedlo.

Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom
Časopis Dobré jedlo uverejnil v auguste aj tento recept a ten posúch na obrázku vyzeral tak...

Debrecínska plnená kapusta
V slanej vode s troškou oleja obvaríme kapustnú hlávku, z ktorej postupne odoberáme listy. Listy...

Fajná kačacina
Tento recept som dakedy dávno odkukala z telky a od vtedy robím kačku len na takýto spôsob....

Mrazený kokosový krém
Ak máte radi kokos, tak si nenechajte ujsť tento veľmi lahodný mrazený dezert.

Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...

Jarný zeleninový šalátik
Konečne máme mladú jarnú zeleninku a môžeme z nej vyčarovať skvelé šaláty. Jeden z nich vám...

Rezancová polievka pre chudobných
Rezance uvaríme a do ďalšieho kastróla dáme vývar, cukor, badián, zázvor a sójovú...

Zdravá - nenafúkne
Táto polievka je rýchla, zdravá a veľmi chutná. Je možné ju urobiť s obmenou - namiesto...

Minútka z hydiny a špenátu
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak. Na to dáme mäso (kuracie, alebo morčacie), opečieme,...

Ryža s hráškom a ananásom
Ryžu uvaríme. Ananás umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a vyrežeme dužinu. Dužinu nakrájame na kocky...

Vegánske špaldové pirohy
Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké...

Ragú so zeleninou a lesným ovocím
Vykostené a odblanené jelenie mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masti,...

Pagáčiky s údeninou
Z múky, vajec, mlieka, cukru, soli a oleja vypracujeme hladké cesto a necháme...

Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá...

Gratinované artičoky s ovčím syrom
Artičoky očistíme tak, že odkrojíme asi 2/3 listov, vydlabeme kvetné lôžko, aby sme získali...

Vajíčková nátierka
tento recept robíme roky verím že si ho tiež obľúbite... skvelá na zimné večery...