Marhuľové kocky fotorecept

adkas - fotkaadkas, 23. marca 2012
Marhuľové kocky (fotorecept)
Foto: adkas

Ked som uvidela prvykrat tento recept, velmi ma zaujal. Rozhodla som sa vsak miesto cerstvych marhul urobit ho z konzervovanych marhul, ale myslim, ze Zobraziť celý popisKed som uvidela prvykrat tento recept, velmi ma zaujal. Rozhodla som sa vsak miesto cerstvych marhul urobit ho z konzervovanych marhul, ale myslim, ze na chuti to nijako neubralo. Kolacik by som v kratkosti charakterizovala ako brownies s marhulami. Cize, cokoladove cesto doplnene jemne kyselkavou chutou marhul. Ja som si este nadovazok zjemnila chut kopcekom creme fraiche. Absolutne dokonale:).

20
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
160 g
4 ks
8 PL
280 g
1 ks
 stipka
1 a 1/2 flase (závarané alebo čerstvé)
3 PL
trochu   na pomastenie plechu
100 g roztopena




Postup

  1. 1

    rozpis je na plech velkosti 33x22 cm. Ako prve si dame roztopit nad parou cokoladu. Odstavime, nechame ochladit. Maslo s cukrom vymiesame mixerom dopenista. Po jednom zaslahame zltka. Potom uz len rucne zamiesavame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a kakaom. Pridame roztopenu, ochladenu cokoladu a jogurt. Dobre premiesame. Nakoniec pridame tuhy sneh z bielkov, ktory sme vyslahali so stipkou soli. Sneh vmiesamie do masy kruzivymi pohybmi, aby sme ho velmi "nerozbili".

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na plech dame papier na pecenie , potrieme maslom a hrubsie posypeme hnedym cukrom. V povodnom recepte nie je papier na pecenie, ale som sa obavala, ze sa mi prilepi kolac na plech a nebudem vediet ho vyklopit. Pouzila som preto ten papier na pecenie a bolo to OK.

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takze na ten cukor ulozime polky marhul v pravidelnom rozostupe, reznou ranou dolu. Ukladame tak, ze hotovy kolac rezeme na kocky a uprostred kazdej kocky ma byt marhula.

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dame piect do vyhriatej rury na 170 stupnov C asi 35-40 minut. Netreba ho zbytocne vysusit. Ja som piekla 35 minut a bol taky akurat. Nechame mierne ochladit a potom pomocu druheho plechu kolac prevratime a odstranime papier.

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Skvele chuti aj s kopcekom creme fraiche:). No co uz, ked kalorie, tak poriadne:)

    Marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

cistinka
ten je krásny...neviem, či by sa mi tak pekne vydaril, ale máš môj obdiv :-)
martamm
Ten je krasny a pritom celkom jednoduchy, uz je v KK
micca
mam marhule minuly rok bola dobra uroda vyskusame.Moc ma zaujal dik
jajaem
Buduci vikend peciem !! ;) vyzera baajecne, a ovocne ja mozem
adkas
dievcence, tesim sa, ze vas tento velmi jednoduchy a pritom efektny kolacik zaujal, rovnako ako mna, ked som ho videla prvykrat. Vyskusala som ho , moj hlavny testovac ( manzel) povedal, ze je OK a moze ist do plena:). Dakujem za vsetky mile komentariky, ste super
remcula
Krása!! Hned bych si kousek dala, zrovna mám rozpitou kávu!:-))

tinca
krásny,chutný koláčik no a vyzerá skvele:)
medovnicek
tá úvodná fotečka je úžasná, koláčik je veľmi pekný, určite ho vyskúšam
broni
ďakujem za recept, sú vinikajúce :o) práve som dopiekla, síce pomenila suroviny, lebo sa mi nechcelo ísť do obchodu, ale i tak je to pochúťka. :o)
Použila som špaldovú múku, trstinový cukor, vynechala čokoládu, použila kyriaci prášok na perníky a väčší plech, ale výsledok je chutnučký :o) ešte raz Ďakujem za recept :o)
puff
Máš skvelé recepty, skoda ze sme doma len dvaja, tak nepeciem tak casto, chystam sa vyskusat viacero z tvojich receptov.
morenajea
výborný recept, koláč sa mi vydaril, vyzeral presne ako na obrázku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia