Foto: adkas
Ked som uvidela prvykrat tento recept, velmi ma zaujal. Rozhodla som sa vsak miesto cerstvych marhul urobit ho z konzervovanych marhul, ale myslim, ze Zobraziť celý popisKed som uvidela prvykrat tento recept, velmi ma zaujal. Rozhodla som sa vsak miesto cerstvych marhul urobit ho z konzervovanych marhul, ale myslim, ze na chuti to nijako neubralo. Kolacik by som v kratkosti charakterizovala ako brownies s marhulami. Cize, cokoladove cesto doplnene jemne kyselkavou chutou marhul. Ja som si este nadovazok zjemnila chut kopcekom creme fraiche. Absolutne dokonale:).
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
160 g |
|
4 ks |
|
8 PL |
|
280 g |
|
1 ks |
|
stipka |
|
1 a 1/2 flase (závarané alebo čerstvé) |
|
3 PL |
|
trochu na pomastenie plechu |
|
100 g roztopena |
|
Postup
-
1
rozpis je na plech velkosti 33x22 cm. Ako prve si dame roztopit nad parou cokoladu. Odstavime, nechame ochladit. Maslo s cukrom vymiesame mixerom dopenista. Po jednom zaslahame zltka. Potom uz len rucne zamiesavame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a kakaom. Pridame roztopenu, ochladenu cokoladu a jogurt. Dobre premiesame. Nakoniec pridame tuhy sneh z bielkov, ktory sme vyslahali so stipkou soli. Sneh vmiesamie do masy kruzivymi pohybmi, aby sme ho velmi "nerozbili".
-
2
na plech dame papier na pecenie , potrieme maslom a hrubsie posypeme hnedym cukrom. V povodnom recepte nie je papier na pecenie, ale som sa obavala, ze sa mi prilepi kolac na plech a nebudem vediet ho vyklopit. Pouzila som preto ten papier na pecenie a bolo to OK.
-
3
Takze na ten cukor ulozime polky marhul v pravidelnom rozostupe, reznou ranou dolu. Ukladame tak, ze hotovy kolac rezeme na kocky a uprostred kazdej kocky ma byt marhula.
-
4
Dame piect do vyhriatej rury na 170 stupnov C asi 35-40 minut. Netreba ho zbytocne vysusit. Ja som piekla 35 minut a bol taky akurat. Nechame mierne ochladit a potom pomocu druheho plechu kolac prevratime a odstranime papier.
-
5
Skvele chuti aj s kopcekom creme fraiche:). No co uz, ked kalorie, tak poriadne:)
Použila som špaldovú múku, trstinový cukor, vynechala čokoládu, použila kyriaci prášok na perníky a väčší plech, ale výsledok je chutnučký :o) ešte raz Ďakujem za recept :o)