Foto: ancicka
Tvarohový, trocha iný, ale neskutočne výborny trhací koláč.
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 čl |
|
1 ks (alebo 1/2 kocky čerstvého) |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1/2 kg |
|
Postup
-
1
Cesto si klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto, alebo tak ako ja v pekárničke.
-
2
Po vykysnutí cesto na doske prepracujeme a rozdelíme na 4 častí. Každú časť rozvaľkáme do kruhu,
-
3
posypeme tvarohom (tvaroh si rozdelíme na tri časti) a posypeme škoricovým cukrom. Kto má rád sladšie, môže posýpať aj cukrom.
-
4
Tak opakujeme a posledné cesto mecháme čisté. Zakryť a nechať 15 min. podkysnúť.
-
5
Potom cesto valčekom trocha rozvaľkať a cesto začať rezať na 1,5 cm pásiky. Potom cez cesto na kocky.
-
6
Pekáč alebo formu z jenského skla vymastiť a kocky nepravidelne poukladať do misky. Potom potrieť rozšľahaným vajcom, posypať semienkami a nechať nakysnuť, aby znásobilo svoj objem.
-
7
Upiecť v predhriatej rúre.
-
8
Po vychladení jednoducho si odlomiť a dobrú chuť!
Diskusia k receptu