Kockatý tvarohový koláč fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 16. marca 2016
Kockatý tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: ancicka

Tvarohový, trocha iný, ale neskutočne výborny trhací koláč.

40 minút
príprava
30-35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250 g
250 g
100 g
250 ml
1 ks
50 g
1 čl
1 ks (alebo 1/2 kocky čerstvého)
1 ks
2 ks
100 g
2 PL
1/2 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto si klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto, alebo tak ako ja v pekárničke.

    Kockatý tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí cesto na doske prepracujeme a rozdelíme na 4 častí. Každú časť rozvaľkáme do kruhu,

    Kockatý tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    posypeme tvarohom (tvaroh si rozdelíme na tri časti) a posypeme škoricovým cukrom. Kto má rád sladšie, môže posýpať aj cukrom.

    Kockatý tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tak opakujeme a posledné cesto mecháme čisté. Zakryť a nechať 15 min. podkysnúť.

    Kockatý tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom cesto valčekom trocha rozvaľkať a cesto začať rezať na 1,5 cm pásiky. Potom cez cesto na kocky.

    Kockatý tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pekáč alebo formu z jenského skla vymastiť a kocky nepravidelne poukladať do misky. Potom potrieť rozšľahaným vajcom, posypať semienkami a nechať nakysnuť, aby znásobilo svoj objem.

    Kockatý tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upiecť v predhriatej rúre.

    Kockatý tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vychladení jednoducho si odlomiť a dobrú chuť!

    Kockatý tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

maska10
Toto je vyborny napad ked je malo casu na ukladanie na plech.Nasypat upiect a zjest.Super davam5*
monty469
Hm, tak to je fajnový recept. Stojí za vyskúšanie, preto ukladám do k.k
haji
@Ancicka takové koláče /i receptíky/ mám moc rááda! Děkuji!!
neposed
dakujem za recept, odskusany, zjedeny, ale hlavne velmi chutny. Robila som ho v slanej verzii so spaldovo-raznou mukou plneny cesnakom s olivovym olejom a syrom ako prilohu k polievke.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha