Valentínska torta

podravka - fotkapodravka, 10. februára 2017
Valentínska torta
Foto: podravka

Komerčný recept
Jednoduchý recept na chutnú tortu, ktorú jednoducho zvládne aj Vaša polovička. Ak by to aj na prvý pokus úplne nevyšlo, všetky nedokonalosti zakryje Lino lada a jahody.

60 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
110 g
1 ks
100 g
80 g
2 lyžice
1/2 lyžičky
3 lyžice
150 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny, do ktorej pridáme rozpustenú čokoládu.

  2. 2

    Múku zmiešame so strúhankou a práškom do pečiva.

  3. 3

    Do čokoládovej hmoty vmiešame pomarančový džús a taktiež aj zmes múky, strúhanky a prášku do pečiva.

  4. 4

    Formu na pečenie v tvare srdca vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravenú hmotu.

  5. 5

    Pečieme 40 - 45 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C.

  6. 6

    Tortu vyberieme z formy na pečenie a necháme vychladnúť.

  7. 7

    Na vychladnutú tortu natrieme Lino ladu a na krém poukladáme jahody. Takisto môžeme dozdobiť šľahačkou.

Diskusia k receptu

chica114
Mňaaaaam..túto tortu by som si hned dala :-p jahôdky milujem takže určite by mi tortička chutila :) 5*, KK :-P