Čerešňová koláčová torta

Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 21. júla 2013
Čerešňová koláčová torta
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
1 PL
6 PL
700 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Vyvaľkané lístkové cesto vložíme do tortovej formy, niekoľkokrát ho popicháme vidličkou a posypeme múkou, zmiešanou s dvomi lyžicami cukru.

  2. 2

    Dno naplníme vykôstkovanými čerešňami, posypeme 3 lyžicami cukru a dáme piecť na 20 minút pri 180°C.

  3. 3

    Koláč potom pokryjeme bielkovou penou vyšľahanou so zvyšným cukrom a pečieme asi 10 minút.

Diskusia k receptu

3sandra3
to nevadí,, nikde nie je napísané, že s jednoduchou prácou nemôže byť koláč aj chutný... alebo čokoľvek . Nie všetko náročné a zložité má svoj šmrnc a ceng :-)
vcelka
vola sa sladkacoikolada, ale je nejaká trpká. Však to je úžasný koláč. Jednoduchý, rýchly a pritom pekný a chutný. Nie je vtip práve v tom?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia