Valentínske srdiečka

merylin - bez fotkymerylin, 19. októbra 2012
Valentínske srdiečka
Foto: merylin

Valentínske srdiečka pečiem väčšinou na sviatok Valentína, ale aj inokedy sú naozaj dobré a je to ľahké , zvládne to i začiatočnička.

20
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
Plnka:
1 dcl
1 ks
1 ks
5 dkg
10 dkg
200 g
Na vykrajovanie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát hrubý 3 mm .Formičkou z neho vykrojíme 20 srdiečok. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňoch v elektrickej trúbe asi 20 minút.Necháme vychládnuť.Potom ich prekrojíme vodorovne. Plnka:Smotanu na šľahanie a vanilkový cukor zmiešame a vyšľaháme tuhú šľahačku.Vmiešame do nej kyslú smotanu osladenú práškovým cukrom a nakoniec pridáme stužovač a vyšľaháme.Spodný diel srdiečka potrieme džemom potom naplníme plnkou.Na vrch si dáme ozdobu šľahačkové hviezdičky ,alebo môžeme ich iba pocukrovať s práš.cukrom.

    Valentínske srdiečka - obrázok 1

Diskusia k receptu

merylin
vierutt - nie neboj prekroj ich opatrne dobre nabrúseným nožom a hlavne takým čo má úzku čepeľ.Ja som ich prekrajovala takým nožom čo má aj zúbky ,a je velmi úzka čepeľ. Ked ich naplníš tým krémom, ako som napísala ,tak budú naozaj fajn, nemusíš sa toho báť nie je to nič ťažké.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia