
Ovocná bublanina
Dnes pridávam jednoduchý a rýchly recept na bublaninu, pretože je čas jahôd, čerešní... pomaly aj...

Zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v celosti v šupke. Po vychladnutí očistíme a pokrájame na menšie kúsky a dáme bokom....

Zapečený knedlik s klobásovou zmesou
Občas nám ostane z obeda príloha a pokaždé robiť klasický knedlik s vajíčkom, alebo opečený knedlik...

Rýchla omáčka na cestoviny
Túto omáčku som vymyslela z toho čo som našla v špajzi keď som potrebovala rýchlo nakŕmiť deti...

Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom
Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...

Kakaové rezy
Tento recept mám od mojej susedy asi 35 rokov. Doobeda sme boli v záhrade. Poobede ...

Rýchly prekladanec
Presne ako názov opisuje, je to veľmi rýchly prekladanec, ktorý vám nezaberie viac ako 10...

RAW marhuľovo-mandľovo-kokosové guľôčky
Momentálne som sama v Holandsku a, bohužiaľ, čo si nenachystám, to nemám :) A...

Labudove kura pod perinou
Vždy som rozmýšľal, či povestné telo Mariána Labudu formujú viac zdedené gény alebo stravovacie návyky...

Pórová polievka s drožďovými knedličkami
Očistený pór nakrájame na kolieska a orestujeme na masle. Zalejeme vínom, vývarom a smotanou...

Kuracie prsia plnené syrom a kápiou
Dnes vynikajúci obed z kuracích pŕs, ktoré som plnila do syra zatočenou červenou domácou kápiou....

Šutelica na červenô
Tieto zásnuby dvoch základných surovín pozná isto veľa Slovákov pri varení, ale ja to robím červenom...

Slimáky s cesnakovým maslom
V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme...

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Torta prasiatka z Angry Birds
Táto tortička bola na bračekove narodeninky v marci, ale kvôli maturite som nemala čas na Varechu...

Valentínske srdiečka
Kedže čochvíľa bude deň Valentína upiekla som tieto srdiečka. Sú z odpaľovaného cesta. Piekavam venčeky,...

Grilované marinované tofu so sezamom
Quinou preplácheme teplou vodou, potom ju varíme vo vriacej vode približne 15 minút na miernej teplote....

Pohánka s pórovou omáčkou
Recept som vymyslela nedávno keď som prišla zo školy a doma nebolo navarené:-) tak hor sa do...

Burek s tvarohom a špenátom alebo pita zeľanica
Robím ho ked mám špenát alebo blitvu, vlastne mangold. Zeľanica je srbský názov a to...

Dvojdrožďová polévka
Kdo rád drožďovou polévku, pochutná si. Naklíčená pšenice je bonus.

Celozrnný špenátový koláč s bryndzou
Bryndzou v našich moderných kuchyniach často opovrhujeme, ale ja som za rovnosť pre všetky syry! A...

Vyprážaná roštenka plnená feferónmi
Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme vyklepeme na tenko. Mäso naplníme nakrájanou cibuľou...

Štedrá kapustnica starej mamy
Túto kapustnicu varievala ešte moja babka. Volá sa preto štedrá, že že do nej pridávali...

Bryndzový posúch celozrnný špaldový
Tento posúch pozná na Slovensku asi veľa ľudí. Je chutný čerstvý teplý, studený a výborný...

Richtárová pochútka
Mam rád zemiakové placky, pečienku aj bravčové mäso a toto je pre mňa výborná kombinácia.

Anielské rezne - fašírky
zmiešanie dvoch receptov v jeden a vzišlo z toho dobré , , MŇAM, , ...

Jačmenný chlebík
Vsetko vlozime do jednej misky a vypracujeme cesto. Ked sa nam cesto prestane lepit na prsty...