Poľská bábovka fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 26. apríla 2017
Poľská bábovka (fotorecept)
Foto: ancicka
20 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
30 g
120 g
100 ml
200 g (Hera)
1 čl
1 ks
5 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do misky, v strede vyhĺbime jamku, pridáme mlieko a rozmrvené droždie a zarobíme kvások. Kvások necháme podkysnuť.

    Poľská bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vykysnutého kvásku pridáme ostatné suroviny,

    Poľská bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme ostatné suroviny, hrozienka prepláchneme v horúcej vode

    Poľská bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a vypracujeme cesto.

    Poľská bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a necháme poskysnuť.

    Poľská bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečieme 50 - 60 minút pri 180 °C.

    Poľská bábovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Krásná bábovka a určitě chutná! Jsi šikulka!
spetkasoli
@Ancicka , tvoja babovka ma oslovila, velmi sa mi paci a zajtra upeciem...mas vyborne recepty, diky a prijemny den;)
jack
Dobrá bábovečka.Ja som cez týždeň robila takú rýchlu,z celého maku.Aj tvoju skúsim.
petrkluc
Tak jsem se dneska odhodlal ke zkoušce a bohužel nemohu doporučit. S těstem se mi moc dobře nepracovalo, ale budiž. Z trouby jsem to vyndal již po 45 mintuách, poněvadž jsem si myslel, že po 50-60 to bude moc suché. Ve středu byla bábovka ovšem ještě nedopečená surová a vršek již byl pro mě příliš suchý, takže nechat to ještě 10-15 minut dodělat nemělo smysl, bylo by to suché celé.
gladiola
Tiež som robila presne podľa receptu autorky, na fotke vyzerá skutočne krásne, ale po upečení som bola sklamaná. Aj moja bábovka vyzerala krásne, ale nebola vôbec vláčna a poriadne suchá, určite neodporúčam, chuťové vlastnosti veľmi zaostávajú za vizuálnymi.
ancicka
@Petrkluc (12.5.2017 21:35)

Je mi to veľmi ľúto,že sa ti nevydarila.Každá rúra pečie ináč,to už si musí každý odsledovať.
@Gladiola dnes 10:40,nerozumiem tejto vete"chuťové vlastnosti veľmi zaostávajú za vizuálnymi.ved ako môžeš vedieť podľa ozázka ako chutí.Suroviny sú myslím dostatočne fajnové,aby bola chutná.My sne ju jedli ešte na druhý deň a chutila.
1x haji
mata3636
@Ancicka (13.5.2017 15:34)

Gladiola tú bábovku piekla.
suroviny ako na vianočku alebo mazanec, len trocha redšie cesto, aspoň podľa obrázka sa mi zdá, tu nemá čo byť zlé
haji
Milá @Ancicka , vidím, že jsi tuto bábovku pekla z mouky Babiččina volba. Je to mouka vyšší kvality, také je dražší. Nevím proč to tak je, ale hodně se teď na tuto značku odkazuje - kvalita všech druhů mouky značky BV. Přiznám se, že svěřepě peču z mouky klasické - ať už hladké, hrubé, či polohrubé. Klasická mouka se dnes chová podivně - každá jinak - může být dokonce stejné značky, ale jiná šarže a už je problém. Nemluvím o kysnutém cestě, které je "háklivé" samo o sobě, problém vzniká už i zápražky /je potřeba více mouky - více zápražky/ kterou pak zahušťuji třeba polévku atd. To, že je bábovka svým způsobem majstrštyk hospodyně, o tom už se tu diskutovalo. Přiznám se, že bábovku z kynutého těsta jsem dosud neměla odvahu udělat - je tam více specifik, které neznám - nejsem v nich zběhlá. Vím, že těsto má být řidší než na klasické koláče. Mohla bych si uhledět oči a roztavit mozek, nejspíš bych neuspěla. Takže asi tak. Na druhé straně je dobré, že do toho shora uvedení přátelé šli, trénink dělá závodníka. Troufám si říct, že tvůj recept je dobrý a na jeho provedení bude třeba popracovat.
ancicka
@Haji (13.5.2017 16:33)

áno,piekla som ju z babičkinej volby.Mám rada túto múku,ale zase ju nemám vždy.Pred sviatkami bola v akcii,tak som si ju kúpila a občas obchody dávajú akcie.Používam aj obyčajnú a najradšej Penam.Tým nechcem robiť reklamu.Každý si musí odsledovať čo mu najviac vyhovuje.Ja aj ked vidím nejakú novú značku ,tak skúšam.
Ked sa niekomu niečo nevydarí,tak to neznamená,že recept je zlý.Ked treba piecť dlhšie,/ja som uviedla 50-60 min/,tak to by bolo treba dodržať.Pozrieť špilkou a prispôsobiť pečenie.Niektorá rúra pečie pri vyžšej teplote,niektorá pri nižšej.Ja som mala už aj takú,že mi pri 170 °C piekla ako pri 200°C.Pri pečení treba asi v polovici pečenia zakryť alobalom.To neznamená že ked sa dlhšie pečie,tak je to už zlé.
Pozdravujem.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia