Foto: ancicka
20 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme do misky, v strede vyhĺbime jamku, pridáme mlieko a rozmrvené droždie a zarobíme kvások. Kvások necháme podkysnuť.
-
2
Do vykysnutého kvásku pridáme ostatné suroviny,
-
3
pridáme ostatné suroviny, hrozienka prepláchneme v horúcej vode
-
4
a vypracujeme cesto.
-
5
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a necháme poskysnuť.
-
6
Upečieme 50 - 60 minút pri 180 °C.
Je mi to veľmi ľúto,že sa ti nevydarila.Každá rúra pečie ináč,to už si musí každý odsledovať.
@Gladiola dnes 10:40,nerozumiem tejto vete"chuťové vlastnosti veľmi zaostávajú za vizuálnymi.ved ako môžeš vedieť podľa ozázka ako chutí.Suroviny sú myslím dostatočne fajnové,aby bola chutná.My sne ju jedli ešte na druhý deň a chutila.
Gladiola tú bábovku piekla.
suroviny ako na vianočku alebo mazanec, len trocha redšie cesto, aspoň podľa obrázka sa mi zdá, tu nemá čo byť zlé
áno,piekla som ju z babičkinej volby.Mám rada túto múku,ale zase ju nemám vždy.Pred sviatkami bola v akcii,tak som si ju kúpila a občas obchody dávajú akcie.Používam aj obyčajnú a najradšej Penam.Tým nechcem robiť reklamu.Každý si musí odsledovať čo mu najviac vyhovuje.Ja aj ked vidím nejakú novú značku ,tak skúšam.
Ked sa niekomu niečo nevydarí,tak to neznamená,že recept je zlý.Ked treba piecť dlhšie,/ja som uviedla 50-60 min/,tak to by bolo treba dodržať.Pozrieť špilkou a prispôsobiť pečenie.Niektorá rúra pečie pri vyžšej teplote,niektorá pri nižšej.Ja som mala už aj takú,že mi pri 170 °C piekla ako pri 200°C.Pri pečení treba asi v polovici pečenia zakryť alobalom.To neznamená že ked sa dlhšie pečie,tak je to už zlé.
Pozdravujem.
Veľká mudraňa, tak trénuj a nevypisuj litánie.
Naprostý souhlas, milá Gladiola, krásnou neděli přeji!