Sviatočné zázvorníky

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 14. decembra 2016
Sviatočné zázvorníky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 g
20-25 g
500 g
10 ks
2 ks
2 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky, celé vajíčka a práškový cukor spolu miešame aspoň 20 minút. Postupne pridáme prášok do pečiva, sódu bikarbónu, ostatné suroviny a opäť dôkladne zamiešame.

  2. 2

    Takto pripravené cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 – 3 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Vykrojené zázvorníky poukladáme na papierom vystlaný plech a necháme sušiť do druhého dňa. Pečieme ich 10 – 12 minút pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Davno, predavno som takyto recept mala. Potom sa kdesi stratil a precitala som mnozstvo receptov, ale veta, ktoru som si pamatala,: ze musia stat do druheho dna, nebola v ziadnom. /tym sa vytvori ta leskla plocha na vrchu/
Konecne navrat! Dakujem, idem zajtra vyrabat