Mrkvové šatôčky s džemom (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 14. júla 2013

Sladkosti z našej vegánskej svadby IX. - všetky sme si piekli svojpomocne. Tentoraz z KK Vegetariánská kuchařka od manželov Červených.

10 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g jemne nastrúhať
150 g
z 1/2  bio citróna
30 g
1 ks
1 ks
Plnka:




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín urobíme cesto, necháme ho v chlade 2 hodiny odležať, rozvaľkáme, vykrojíme štvorce , plníme džemom, zlepíme na trojuholníky. Upečieme pri 200 C asi 10 min alebo v závislosti od rúry.

Diskusia k receptu

kuchticka
Mas krasne pecivo! Ja som taketo satocky robila davno ako nahradu za ine pecivo kam sa davaju vajcia, mlieko, Cukor atp/
Recept som davno zabudla, sladkosti uz nechcem ani piect ked deti odrastly, ale tieto tvoje satocky skusim raz spravit iba pre nas (manzel a ja).Vdaka za pripomenutie rohoto zdraveho peciva.
megginr
podobne mrkvove pecivo plnene slivkovym dzemom predavaju aj u nas, takze KK a skusim :)
siesta
Som nadšená, rada by som ich skúsila, ale nechcela by som to predražovať tým bio maslom, čo by som mohla použiť namiesto Alsan masla? Čomu sa to najviac podobá? Ďakujem
veganvidya
dakujem za komentare :-).
@siesta rastlinny tuk Alsan bio stoji u nas 250 g 2,10 eur. Najviac by sa tomu podobala asi Hera alebo nieco take. Osobne to neodporucam, lebo bezne margariny obsahuju stuzene tuky :-(, tak sa rozhodni asi sama...
martamm
Kraásne koláčiky, obohatia moju zbierku racio dobrôt :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia