Foto: mardo
Je to nieco medzi kremom a velmi hustou polievkou. A je to velmi, velmi zaujimava kombinacia chuti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tento recept som nasiel na nete, prerobil som ho ale k obrazu svemu. A vyslo. Podelim sa s Vami o tento recept. Cicer, pokial ste si ho kupili tak ako ja v sacku, dame varit v osolenej vode. az do zmaknutia. Karfiol si nakrajame na male casti, take aby nam vyhovovali pri osmazani. Salotku klasicky na kocky, cesnak tiez, len na mensie. Salotku osmahneme, pridame karfiol, cesnak, posolime a okorenime. Vsetko spolu pekne restujeme, mozme pomaly pridavat nadrobno nasekany kopor.
-
2
Uz nam z hrnca citit zaklad kremovej polievky, po orestovani zalejeme karfiol vyvarom, recept najdete v mojich receptoch, a spolu s uvarenym cicerom varime pozvolna cca 15minut. Zelenina musi byt zakryta vyvarom, ani viac ani menej. Vsetko to rozmixujeme ponornym mixerom, pridame stavu s citrona, pokial treba osolime a okorenime a premiesame.
-
3
Naservirujeme na tanier, pokvapkame olivovym olejom, balzamikom, krutony a mame hotovo. Prajem dobru chut.
Budu dělat salát, zkusím nějak i tu polivku tvoji. Mam rada zajimave recepty.
v tom pôvodnom recepte bol tiež kôpor s cesnakom?
škoda, že si neuviedol aj pôvodný rcp. nech vidíme, čo si vlastne skreoval…..
kreatívne varenie, príjemné foto...