
Slaný hokkaido koláč
Tekvicu zbavíme semienok, nakrájame na štvrťky a pečieme na 180 stupňov pokiaľ nie je mäkká...

Orange chicken
Veľmi chutná verzia kuraťa. Je troška nasládlé, ale chutí veľmi aj môjmu manželovi, ktorý...

Roláda špeciál
Táto roláda sa dá aj na teplo aj na studeno, je naoko veľmi príťažlivá , priam hovorí...

Tvarohovo-smotanové posúchy s oškvarkami
... ako býva u mňa zvykom čistá improvizácia - na podnet jednej priateľskej debaty o haluškách vzniklo...

Svieži kysnutý koláč s marhuľami
Vonku je -6 stupňov a v kalendári je 15. 3. 2013. Tieto dve veci nejdu akosi...

Falošné bryndzové halušky
Je to jednoduché rýchlo zhotovené a hlavne oblúbené jedlo. Unás ho maju radi mladý aj starý....

Kuracie rezance s gnocchi
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezance. Osolíme, okoreníme a dáme piecť na panvicu s...

Zapekané kuracie rezne
Vezmeme to od kapusty, popražíme ju na oleji okorenime , osolíme a namočíme do vody...

Raňajkové rožky
Neskoro som si uvedomila, že nemám žiadnu fotku z príprav, rohlíky sú odfotené už nie...

Rebarborový koláč s tvarohom
Zo surovín vypracujeme cesto, rozdelíme ho na 2 diely, jeden diel dáme na vymastený plech a natrieme naň...

Tradičné šišky netradične
Bez plnky, s plnkou alebo s farebnou polevou? Vyberte si variant, ktorý Vám najviac chutí!...

Nedeľná hubová polievka
K nedeli patrí dobrá polievka, vývar, väčšinou mäsový, ale v hubárskej sezóne aj hubový,...

Karamelové tiramisu
Neklasická klasika, lebo je karamelová. No stojí za to. Veď uvidíte na tom ako...

Šľahačkové hviezdičky
Šľahačkové hviezdičky robievame každý rok na Vianoce. Už ani neviem, odkiaľ mám recept, možno...

Zemiakový syr
Recept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so syrom, tak...

Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou
Toto jedlo robievame na narodeninové oslavy. Účel je v tom aby rezeň bol čo najväčší...

Zemiakové lokše s hubovým tofu
Dnes som natrafila v skrinke na sušené huby. neminuli sa na Vianoce, ako som plánovala....

Pagáče starej mamy
Múku rozmrvíme s masťou, aby spolu držala, potom pridáme smotanu, mlieko a soľ.