Foto: dvorka
V neďalekej pizzerke robia Pizza chlebík s cesnakom a sézamom. Mám toto chrumkavé pokušenie k dobrému vínu veľmi rada a dnes som si niečo Zobraziť celý popisV neďalekej pizzerke robia Pizza chlebík s cesnakom a sézamom. Mám toto chrumkavé pokušenie k dobrému vínu veľmi rada a dnes som si niečo podobné upiekla.
porcie
príprava
na 145 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
350 ml (alebo voda) |
|
5 PL |
|
35 g |
|
(alebo masť) |
|
rozdrvený |
|
|
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Cesto som robila som s mliekom. Niekedy dávam miesto mlieka vodu, alebo pivo. Do misy som si dala múky, ak sa pridáva kukuričná, cesto je pekné žlté. Do stredu som urobila jamu na tekutiny, cukor a droždie. Soľ som vložila do múky mimo tekutín, aby sa nespojila s kváskom. Po dvadsiatich minútach droždie pekne vykyslo, cesto som spracovala a nechala 20 minút kysnúť. Cesto som zas dobre prepracovala a znova dala na 20 minút kysnúť. Nakoniec som urobila 4 rovnaké bochníky. Prvý som trochu naolejovala a rozvaľkala na tenko. Uložila som na okrúhly pizza plech. Z oleja, soli a cesnaku (nepíšem koľko, lebo každý si vie urobiť podľa svojej chuti) som si spravila nátierku, ktorou som cesto potrela. Posypala som sezamom, rozkrájala na 8 trojuholníkov a dala piecť.
-
2
Upečené cesnakové trojuholníky sa hodia samotné, ale aj s dobrou omáčkou alebo klasicky ako chlieb, so šunkou, syrom a nejakou zeleninou.
-
3
Ostatné bochníky som spracovala na klasickú pizzu a poslednú som si surovú zamrazila.
Diskusia k receptu