Perníkovo-jablkové pité
Foto: simi711
Chutné jablkové pité s perníkovou chuťou.
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
5 - 6 ks veľké |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL (podľa chuti) |
|
mleté (ak chcete) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto ako na klasické pité a dáme na chvíľu do chladničky.
- 2
Ošúpeme a ostrúhame jablká, ochutíme práškovým, vanilkovým a škoricovým cukrom. Môžeme pridať hrsť mletých orechov. Niekedy robím plnku s orechmi, niekedy bez orechov.
- 3
Cesto rozdelíme na polovice. Jednu časť vyvaľkáme prenesieme na plech s papierom na pečenie. Na plát nanesieme jablkovú plnku. Tak isto vyvaľkáme aj druhý plat a prikryjeme ním jablkovú plnku.
- 4
Koláč pečieme na 180 stupňov do zlatohneda asi 20 minút. Na záver posypeme práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu