Jablkový koláč
Jablkový koláč

Perníkovo-jablkové pité

simi711 - bez fotkysimi711, 9. augusta 2019
Perníkovo-jablkové pité
Foto: simi711

Chutné jablkové pité s perníkovou chuťou.

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
100 g
100 g
1 ks
150 g
1 bal.
Plnka:
5 - 6  ks veľké
1 bal.
1 bal.
2 PL (podľa chuti)
 mleté (ak chcete)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto ako na klasické pité a dáme na chvíľu do chladničky.

  2. 2

    Ošúpeme a ostrúhame jablká, ochutíme práškovým, vanilkovým a škoricovým cukrom. Môžeme pridať hrsť mletých orechov. Niekedy robím plnku s orechmi, niekedy bez orechov.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na polovice. Jednu časť vyvaľkáme prenesieme na plech s papierom na pečenie. Na plát nanesieme jablkovú plnku. Tak isto vyvaľkáme aj druhý plat a prikryjeme ním jablkovú plnku.

  4. 4

    Koláč pečieme na 180 stupňov do zlatohneda asi 20 minút. Na záver posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

vodnarka
Uveďte, prosím, veľkosť plechu, na ktorom ste koláč piekli. Vďaka.
simi711
Rozmer plechu 25 x 35 cm, prepáčte, zabudla som uviesť.
evanaaa
Pekne naaranžované na tanieri, a iste bude aj chutné to pité.....môj obľúbený koláč od mamy, ale v klasickom prevedení, no dala by som si aj z tohoto. Mama tiež dávala orechy, ale na jablkovú plnku, nezamiešala ich do nej, a opražené, mali lepšiu chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia