Marhuľové guľky s kokosom
Sušené marhule namočíme do horúcej vody asi na 10 minút, aby zmäkli. Zmäknuté ich potom...
Jednoduchý vegánsky hroznový dezert len z dvoch surovín
Ako prvé si odšťavíme cca 1 kg hrozna. Potrebujeme 500 ml šťavy (môžeme použiť aj hroznový...
Quinoa s kokosom a mangom
Poznáte mango sticky rice? Vyskúšajte si pripraviť podobnú verziu s quinoou inšpirovanú týmto slávnym dezertom....
Letné smoothie
Všetky ingrediencie ošúpeme, dáme do mixéra spolu s vanilkovým cukrom a rozmixujeme.
Takmer zdravý banánovo-ovocný koláč
Keď máme doma prezreté banány, tak vždy riešim čo s nimi, pretože prezreté u nás nikto nechce jesť....
Piškótová tortička s marinovanými čerešňami
V mixéri vymiešame z vajec a kryštálového cukru penu. Potom pridávame olej s kváskom pripraveným z...
Mandarínkový koláč s tvarohom a mandľami
Šťavnatý, jemný ako pavučinka a extra chrumkavý vďaka mandliam. Tajomstvom úspechu tohto koláčika je...
Čerešne v mede
Tohtoročnú čerešňovú sezónu už máme za sebou, ale recept na zavárané medové čerešne sa určite hodí aj na budúci rok....
Dezert z fľaštičky
Dezert vo fľaštičke? Prečo nie?!? Môžeme ho brať na výlety a nič sa mu nestane, nebude...
Nepečený smotanový dezert
V lete sa hodia rýchlovky v podobe smotanových a jogurtových dezertov s ovocím.
Hrnčekový pohánkovo-mandľový chlebík s hruškami bez lepku
Jesenná sezóna nám ponúka samé chutné a zdravé produkty prírody. Orechy, mak, tekvice, hrušky či jablká. Práve taký je náš dnešný recept....
Quinoa puding s jahodami a limetkou
Quinoa puding s jahodami a limetkou so SOS Quinoa. Osviežujúce ovocie robí z tohto dezertu ideálny...
Makovo-slivkové misky s domácim lístkovým cestom bez lepku
Sezóna maku je v plnom prúde a my sa ho nevieme nabažiť. A tak vypekáme o stošesť....
Hrnčekový jablkový koláč
Rýchly koláč do okrúhlej formy, ktorý vznikol omylom mojou sklerózou a roztržitosťou. Omyl si získal...
Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom
Naše figy začali dozrievať až neskôr, tak ešte stále vymýšľam recepty ako ich využiť. A...
Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.
Černicovo-hruškový lekvár
Lahodná chuť, treba vyskúšať...
Sušené jahody
Sušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý...
Roláda s marhuľovou plnkou
Zahĺbil som sa do čítania, na feminity.zoznam.sk, receptu „marhuľová švajčiarska roláda“ a veľmi sa mi zapáčil....
Krehké figové taštičky
Jednoduchý a chutný dezert. Ja ho väčšinou robím, keď potrebujem minúť mascarpone....
Koláč s aróniou a posýpkou
Najprv si pripravíme posýpku: zmiešame múku a cukor, pridáme maslo a prstami vypracujeme posýpku, ...
Vanilkovo-černicové semifreddo s bezlepkovými sušienkami
V horúcich letných dňoch sa nám žiada osvieženie. Či už v podobe chladenej domácej limonády, melóna alebo zmrzliny....
Šalát z opečených hrušiek
Tento rok ma postihla hrušková obsesia :-D Dostali sme zopár tvrdších hrušiek, tak som musela vyskúšať nejaké hruškové dobroty, tentoraz nie sladké, ale slané....
Ľahký koláč z domácich čerešní
Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, ...
Hroznový koláč
Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré...