Kráľovská jablková torta
Jeseň a jablkové zákusky je kombinácia, ktorú asi nič netromfne.
Zdroj: Youtube
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 120 g |
|
| štipka |
|
| 8 g |
|
| 60 g |
|
| 1 ks |
|
| 240 g |
|
| 1 ČL |
|
| Jablková náplň: | |
| 4 ks |
|
| 30 g |
|
| 1 bal. |
|
| 750+100 g |
|
| 2 bal. |
|
| Na krém: | |
| 4 ks |
|
| štipka |
|
| 150 g |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
V miske vymiešajte maslo, cukor, soľ, vanilkový cukor a vajce. Pridajte múku spolu s práškom do pečiva a všetko premiešajte do hladka. Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte ho na 15 minút do chladničky.
- 2
Medzitým si pripravte jablkovú náplň: Jablká ošúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na menšie kocky. V hrnci premiešajte nakrájané jablká, cukor a 750 g jablkového džúsu. Zmes priveďte k varu a varte približne 5 minút, kým jablká nezačnú mäknúť. Pridajte vanilkový puding zmiešaný so 100 g jablkového džúsu a dôkladne premiešajte. Pokračujte vo varení za stáleho miešania na miernom ohni ďalších 5 minút.
- 3
Pripravené cesto roztlačte do formy s priemerom 24 cm, ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie. Cesto popichajte vidličkou a rovnomerne naň vylejte jablkovú náplň. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
- 4
Bielky spolu so štipkou soli vyšľahajte do tuha. Postupne pridávajte cukor a šľahajte, až kým nezískate pevný sneh. Tento sneh jemne navrstvite na jablkovú náplň. Aby ste získali efekt "kopčekov" dotknite sa ho spodnou stranou lyžice a ťahajte ju hore. Sneh sa na ňu na chvíľku nalepí a keď sa odtrhne, ostane vám kopček/cíp. Vrch posypte mandľovými lupienkami. Dajte naspäť do rúry.
- 5
Celý koláč pečte pri 180°C ešte ďalších 15-20 minút, kým nezískate krásnu zlatistú farbu. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a potom môžete podávať.
Tiež jablková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu