Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...
Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...
Makovo-citrónový veniec bez lepku
Sezóna maku nám ponúka veľké množstvo využitia tejto chutnej suroviny. Kombinovať sa dá s orechami, tvarohom, lekvárom, či veľa druhmi ovocia....
Affogato s kávovou penou
Granita: Simple sirup (cukor a voda v pomere 1:1 – 13 g cukru a 13 g vody) rozmiešame a...
Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.
Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...
Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...
Mafiny s paradajkami a so slaninkou
Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto,...
Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...
„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...
Bruschetta s medom, citrónom a ružovým korením
Nebe v hubě ... ako by povedali naši susedia v ČR. Milujem farebné jedlá aj nové kombinácie surovín....
Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom
Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Hubovo-slaninové košíčky
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...
Kefír/acidofilné mlieko z jogurtovača
Jogurt si pripravujem sama doma. Nie je s tým práca, je to lacnejšie a hlavne bez pridaného cukru....
(Ne)tradičné pestrofarebné šúľance s ovocím
Domáce šúľance sú pre mňa nielen klasika, ktorá nikdy neomrzí, ale aj spomienka na babičku, ktorá pri všetkej skromnosti, mnohokrát aj z mála, vykúzlila neskutočné dobroty....
Piknikové sendviče bez lepku
Leto klope na dvere a určite aj vy plánujete rôzne výlety či pikniky s rodinou a s priateľmi. Práve na tieto príležitosti sa vám bude hodiť náš dnešný recept na piknikové sendviče bez lepku....
Kurací 3 boj
Suroviny na marinády si zmiešame kazdu zvlast . Kuracie stehná umyjeme a namočíme v marinádE...
Nepečený dezert - variácia na krémeš
Výborný nepečený dezert, ktorý chutí naozaj každému, rýchlo pripravený a ešte rýchlejšie zjedený.
Pohánkové crumble s blumami bez lepku
Rozmýšľate čo na raňajky? A bez lepku? Máme pre vás tip. Pripravte si pohánkové crumble s blumami a vlašskými orechami podľa nášho receptu....
Jablkové koláčiky bez lepku
Chcete sa blysnúť pred rodinou alebo priateľmi? Tak ste na správnom mieste. Náš dnešný recept je tak efektný, že ním ohúrite každého....
Haute couture toast
Z toastu si vykrojíme vykrajovačkou koliesko, to opečieme v rúre či hriankovači, a pozdĺžne rozkrojíme napoly...
Domáce piškóty s maracujovým jogurtovým krémom
Zo žĺtkov, z cukru, vanilkového cukru a zo soli vyšľaháme hustú penu. V druhej miske...
Veľkonočné hniezda z domáceho lístkového cesta bez lepku
Jednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku....
Jablečná pěna
Jablka seřízneme, vydlabeme, zbavíme jadřinců a vydlabanou část dáme do kastrůlku, zasypeme cukrem a...
Slaný brokolicový koláč
Kombinácia neobvyklých surovín môže znamenať zaujímavý výsledok.
Katalánske toasty
Drsnejšiu stranu celozrnného alebo pšeničného rožteka potrieme cesnakom a „strúhame“ na ňom rajčinu dovtedy, kým sa...