Grilovaná prepelica s pečenými paprikami

Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 20. júna 2016
Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo. Poznajú totiž tajomstvo, ako grilovať zdravo, šetrne a v duchu wellness.

4
porcie
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
6 väčších ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú a umytú prepelicu osolíme, okoreníme, potrieme šťavou z citróna, ktorú sme zmiešali s listami tymianu, a necháme 12 hodín v chlade. Papriku pečieme vcelku na žeravom uhlí, kým nezmäkne a na povrchu sa nezačnú vyhadzovať čierne pľuzgieriky. Takto upečené papriky necháme vychladnúť.

  2. 2

    Potom papriky olúpeme, nakrájame na hrubšie pásiky a podávame pokvapkané olivovým olejom a posypané morskou soľou. Prepelicu grilujeme zvoľna približne 25 minút, na jej prípravu je vhodný lávový gril pre ľahšiu kontrolu teploty, ale môžeme použiť aj mangalu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia