Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 20. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo. Poznajú totiž tajomstvo, ako grilovať zdravo, šetrne a v duchu wellness.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a umytú prepelicu osolíme, okoreníme, potrieme šťavou z citróna, ktorú sme zmiešali s listami tymianu, a necháme 12 hodín v chlade. Papriku pečieme vcelku na žeravom uhlí, kým nezmäkne a na povrchu sa nezačnú vyhadzovať čierne pľuzgieriky. Takto upečené papriky necháme vychladnúť.
- 2
Potom papriky olúpeme, nakrájame na hrubšie pásiky a podávame pokvapkané olivovým olejom a posypané morskou soľou. Prepelicu grilujeme zvoľna približne 25 minút, na jej prípravu je vhodný lávový gril pre ľahšiu kontrolu teploty, ale môžeme použiť aj mangalu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu