Zapečena mäsová misa

alessino - bez fotkyalessino, 3. júna 2012

Vlastný recept podľa spôsobu čo ladnička dala.

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
0,5 kg
2 ks
1 ks
1 ks
125 g




Postup

  1. 1

    všetky suroviny závisia od počtu ľudí. zemiaky očistiť, na plátky a rozdeliť na dve rovnaké časti. mäso nakrájať na plátky, osoliť. a naklepať. Stehná umyť. a osoliť, prípadne okoreniť. zeleninu nakrájať. maslo na 5 plátkov.

  2. 2

    Do jenskej misy: 1. maslo 2. polovica zemiakov 3. bravčové plátky, osolené a. okorenené podľa chuti. prípadne červená paprika. 4. zelenina, maslo 5. druhá polovica zemiakov 6. stehná kuracie

  3. 3

    Do 200 stupňovej rúry dať zapiecť. Pred dopečením dať vrch preč kvôli kôrke.

Diskusia k receptu