Dusené uhorky

redakcia - fotkaredakcia, 10. júla 2009
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
60 g
1 PL
50 g
450 ml
1 PL
1 stonka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uhorky očistíme, pozdĺžne rozkrojíme, odstránime jadierka a nakrájame na 8 cm dlhé kúsky.

  2. 2

    Na masle rozpustíme kryštálový cukor, prisypeme hladkú múku, 3 minúty pražíme a pridáme nakrájané uhorky. K uhorkám prilejeme mlieko a na miernom ohni varíme 15 minút domäkka.

  3. 3

    Ochutíme soľou, octom a bielym korením. Kôpor umyjeme, nasekáme nadrobno a posypeme ním udusené uhorky. Podávame k vareným zemiakom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: