Pečeňové lievančeky
Sú veľmi jemnučké a vhodné ako príloha k rôznym prívarkom, do žemlí, alebo len tak...
Moja paradajková polievka
V neposlednom rade je u nás na stole paradajková!No žiadna klasika, prave naopak. Je to moja špecialna...
Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom
Keď varím nedeľnú polievku z kostí akéhokoľvek druhu mäsa a nachádza sa na ňom aj troška mäsa,...
Hovädzina s glazovanou mrkvou
Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na...
Dusená brokolica so syrom tofu
Umytú brokolicu podlejeme zeleninovým vývarom, posypeme nakrájaným cesnakom a dusíme do mäkka.
Kuskusové Tofu guľky
Ak hľadáte rýchly a zdravý recept, ktorý vás skvele zasýti, rozhodne vyskúšajte kuskusové guľky s...
Najlepšia tenká pizza
Veľmi dlho som hľadala recept na pizzu, až som našla a upravila do dokonalosti.
Pečené kura na zázvorovo-jablkovom pyré s cibuľou
Doma mali chuť na ľahší, ale pikantný obedík. Kuriatko som osolila, okorenila čerstvo...
Rybacie koláčiky
Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika,...
Portugalská chlebová kaša s krevetami - açorda de camarão
Tradičné jedlo obyvateľov provincie Alentejo. Pôvodne sa varila zo zvyškov starého bieleho chleba a vývaru...
Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri...
Žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky. Mlieko uvedieme do varu a odstavíme. V horúcom mlieku ušľaháme vajcia,...
Kapustné listy plnené zeleninou
Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme ich odkvapkať, hrubé žily zrežeme, ...
Lievance s figovým krémom
Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.
Hráškové rizoto s hovädzím sašimi
Sviečkovicu zľahka osolíme a okoreníme drveným korením. Na rozpálenej panvičke si opečieme sviečkovicu sprudka zo všetkých...
Hovädzí chvost na zelenine
Očistený a umytý chvost pokrájame na väčšie kúsky a vložíme do vriacej osolenej vody s celým čiernym...
Baraní guláš s opekanými šúľancami
Syry, zemiaky, kapusta, plody a mäso z lesa... kuchyňa liptovských babičiek vlastne vôbec nebola fádna. Zapojili fantáziu, fortieľ...
Pizzový kvet
Túto príjemnú zmenu klasickej pizze som videla na facebooku, celkom sa mi to zapáčilo, tak sa chcem...
Kuracie plnené camembert-om
Toto som varila na základe inšpirácie od @Palokuchki a dúfam, že sa nenahnevá ale pozmenila som...
Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so
Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som urobila pokus, ...
Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...
Vysmážané kelové listy
Fotka je vlastná, fotka č. 3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené...
Medvedie cestoviny
Dala som variť penne. Do panvice som dala zavárené paradajky, keď sa prehriali, pridala som...
Pečený bôčik na jablkovo-zeleninovej zmesi
Takmer celý svet považuje jablko za kráľa ovocia. Chutí surové, pečené, sušené, v...
Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi
Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...
Ocinov biftek
Verím, že biftekov sa tu nájde určite veľa, no ja som nikdy nehľadala, pretože...
Výdatná kuracia polievka s knedličkami
Aj obyčajnú kuraciu polievku môžete pripraviť netradičnejšie. Čo okrem knedličiek do nej môžete pridať, aby bol zážitok dokonalý?...