Pikantná strukovinová kaša

uzaska - fotkauzaska, 23. marca 2013
Pikantná strukovinová kaša
Foto: uzaska

Biele fazule a šošovica v hustej štipľavej rajčinovej omáčke

2
porcie
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1
2 strúčiky
70 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Fazuľu (cez noc namočenú) dáme variť (cca hodina).

  2. 2

    Na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, posolíme, zaprášime korením, chilli a pridáme fazule aj s vodou, v ktorej sa varili (primerane, nevaríme polievku).

  3. 3

    Pridáme šošovicu, zamiešame. Varíme asi 5 minút - červená šošovica je hneď hotová.

  4. 4

    Vmiešame pretlak, keby sa nám omáčka zdala veľmi sladká, pridáme ocot, soľ, chilli...

  5. 5

    Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

neposed
mam rada taketo receptiky, ukladam a tak bude o jeden viac
tamik
výborný receptík...dneska bol na obed aj s ryžou :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia