Foto: uzaska
Biele fazule a šošovica v hustej štipľavej rajčinovej omáčke
2
porcie
porcie
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu (cez noc namočenú) dáme variť (cca hodina).
- 2
Na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, posolíme, zaprášime korením, chilli a pridáme fazule aj s vodou, v ktorej sa varili (primerane, nevaríme polievku).
- 3
Pridáme šošovicu, zamiešame. Varíme asi 5 minút - červená šošovica je hneď hotová.
- 4
Vmiešame pretlak, keby sa nám omáčka zdala veľmi sladká, pridáme ocot, soľ, chilli...
- 5
Podávame s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu