Pangas v zemiakoch fotorecept

mrcookiecook - fotkamrcookiecook, 15. januára 2015

Len nedávno som sa "dopracoval" k tejto rybe a tak som začal vymýšľať rôzne recepty. Existuje ich určite veľa a aj lepších ako tie Zobraziť celý popisLen nedávno som sa "dopracoval" k tejto rybe a tak som začal vymýšľať rôzne recepty. Existuje ich určite veľa a aj lepších ako tie moje. Možno som nakoniec ani nič nové nevymyslel, :-) ale aj tak sa rád podelím a pridám napríklad tento celkom jednoduchý a chutný recept.

6
porcií
20 minút
príprava
50 - 55 minút
na 180 °C

Suroviny

1 balenie
2,5 kg
5 ks
200 g
1 ks
2 strúčiky
50 g




Postup

  1. 1

    Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na plátky. Na plech uložíme vrstvu zemiakov, najlepšie tak, aby sa prekrývali. Na zemiaky potom rovnomerne rozložíme cibuľu, nakrájanú na mesiačiky a nakrájané strúčiky cesnaku, posolíme, posypeme rybacím korením, mletým, čiernym korením, oreganom a tymianom...

    Pangas v zemiakoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na túto vrstvu položíme rozmrazené filety z pangasa, ktoré na vrchnej časti posolíme, posypeme rybacím korením, oreganom a tymianom a pokvapkáme citrónovou šťavou...

    Pangas v zemiakoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme zvyšnými zemiakmi, posolíme a pridáme plátky masla, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 30 minút pri teplote 180°C...

    Pangas v zemiakoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom vyberieme z trúby, polejeme rozšľahaným vajcom a dáme ešte piecť (bez alobalu) na 15 minút...

    Pangas v zemiakoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec posypeme strúhaným syrom a necháme zapiecť 8 - 10 minút...

    Pangas v zemiakoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme z trúby a môžme podávať...

    Pangas v zemiakoch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť... :-)

    Pangas v zemiakoch (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tiginko
kedže pangas potrebuje pár minút, dosť sa zapotí, kým sa upečú tie surové zemiaky. Obdivuhodné je, že za tú dobu nesublimoval :-) Inak chuťovo výborné inovované "francúzske" zemiaky
bembo
ukladám do KK,a vyskúšam,neskôr možno aj upravím.
radox1
neukladam,neumerne dlha tepelna uprava ryby.ked tak urobit zemiaky, plus solo ryba na masle z kazdej strany par minut
2010
@radox1 , ryba samostatne rychlo na masle, natrhat na predvarene zemiaky podusenu cibulu atd. len poskladat a dat zapiect do zlatista tak 20 minut - fish pie - vyborne ja davam tresku.


tatranocka
Recept po určitých úpravách dobrý - večer uvariť zemiaky,nakrájané na plátky a vložiť zmrazené filé do chladničky rozmraziť.Druhý deň po príchode z práce zapnúť rúru,vložiť zemiaky ,v utierke osušiť ryby a dať zapiecť-relatívne rýchly neskorý obed,resp. večera.Korenie by som použila len zmes na ryby,bohate stačí.Cibuľu ak,tak len vopred orestovanú.Nuž,treba vyskúšať.
tatranocka
Píšem jak hotentot ☺ ...zapnúť rúru,na pekáč rozložiť zemiaky,ryby a dať zapiecť...
momi
Dobrý nápad ako urobiť rybu, ale odporúčam preorientovať sa na iný druh rybky. Sposob chovu pangasa je odpudzujúci, myslím, že to nie je zdravé maso. Dobrá morská treska by bola v tomto recepte fajn:-)
mkuchm
nomi: a ty si myslis, ze tie tresky co u nas kupis su z akeho chovu? hm? ci naivne dufaz ze su to volne chytene na starej rybarskej barke ? Zabudni,, take ryby sa uz nepredavaju.
Ale inak s tebou suhlasim, pangas neni bohvie co, ani keby zil a bol loveny v tatranskych potokoch :)
Tento recept je fajn aj z nasich ryb,, v pohode si to sprav zo stuky, ostrieza, alebo ked chces troska exotiky, pouzi prazmu.. ta je sice tiez z umeleho chovu, ale maso je top kvalita oproti pangasovi.
mkuchm
inak ku tomuto receptu,, jedna vyhrada,,
Odhliadnuc od toho ze je to pangas,, co ja nemusim, ale to je kazdeho osobna vec.
Ale,,
ryba a syr.. tak toto teda nie. Tieto dve veci sa dost vylucuju.
mirop
pangas radsej nejest a suhlas, ryba a syr k sebe nepatri
1x elef
používateľ nemá avatar
mb
mb
ja osobne si nemozem pomoct, ale pangasius mi chutou pripomina nieco ako kancelarsky papier :)
kde dostat naozaj chutneho pangasia(susa)?
tatranocka
Kupovala som st.mame pred Vianocami v Lidli a chválila si.Predtým mala filé os slov. výrobcov a že okrem toho,že z kilového balenia jej po rozmrazení zostalo 480g ryby,boli ako blato-povedala,že nikdy viac,že len tieto bude kupovať.
elalea
....Slovensky pstruh to isti,ved preco nie,este si ho mozme aj sami chytit,ved snad v kazdom Sk okrese je komercny rybnicek kde sa to da.......origo rybari maju samozrejme ineeee moznosti...;)...tiez mi velmi nesedia tie vietnamske"oceanske"zazraky ktore vraj k nam putuju schladene na 0°C letecky.....;-DDD
1x elef
tatranocka
@elalea v našej rodine je rýb toľko,že ich máme 2x do týždňa-pstruhy,zubáče, sivone,šťuky.Filetujú sa a údia,nakladajú do oleja a rôzne sa spracujú,keďže ryba vydrží v mrazničke len dva mesiace.Stará mama má svoje roky a je pre ňu problém vykostiť si rybu a ak tvrdí,že jej chutila,tak vie o čom hovorí,lebo chuť ryby pozná.Ak si myslíš,že pstruh,ktorého si kúpiš na rybníkoch (v supermakete) je dobrý,tak si zisti,akými granulami je kŕmený a prejde ťa chuť.Tým ťa nechcem oberať o ilúzie,ale hystéria okolo pangasia je účelová.Samozrejme,že rešpektujem tvoj názor a výber.
1x viera1
elalea
@tatranocka....mne je milsy Sk granulovy pstruh ako "čerstve"rybky z Vietnamu...som clovek zijuci v meste a vela prilezitosti na "prave"dive Sk produkty nemam,ale ak mam sancu sa dostat k fakt ulovenym divym rybam alebo zverom,tak nezavaham...zdrojov mam fakt dostatocne...;-)...ale urcite radsej uprednostnim Sk chovanu rybku pred nejakou "aziatkou"...my europania niesme zvyknuti na ich bakterie...;-)))...jednoduchsie:radej si pojdem chytit pstruha tuto na Mostenicu napr.(inak je to fajn zazitok pre deti) ako kupit nejasnu rybu nejasneho povodu..tymto samozrejme nezatracujem morske ryby,ale v tom sa treba naozaj vyznat a orientovat,co ma aky povod a kvalitu...:-).je to len moj nazor,s ktorym sa nikto nemusi zosobnovat...;-)
jozefj
Tatranocka a to kde si na to prišla že ryba vydrží v mrazničke dva mesiace????
tatranocka
Každý rybár to vie.Síce sa tvrdí,že vydrží 3 mesiace,ale po dvoch mesiacoch začne mať našedlú farbu a zmenenú chuť.Takže sa u nás praktizuje max. dvojmesačné uchovávanie v mrazničke a údená len štyri týždne,preto sa nakladajú radšej do oleja.
1x viera1
jozefj
tatranocka ďakujem za výčerpavajucu odpoveď.
viera1
Ja s pangasiom problém nemám: najmama.aktuality.sk/clanok/227398/pangasius--je-to-naozaj-z...

Môžem tu pridať aj hoax,ktorý rozširujú mafiánski majitelia mraziarní,keď im klesli zisky po tom,čo zákazníci objavili pangasia.Je pravdou,že ani to sa neobišlo bez špekulatívnych úprav,kedy v susednom štáte ich nakupovali vo veľkom a napichávali vodou,ale to už je o inom a pangasius za to nemôže.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia