Pirohy s tvarohom a so slivkovou omáčkou

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 3. augusta 2014
Pirohy s tvarohom a so slivkovou omáčkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
200 g
300 g
Slivková omáčka:
200 g
1 dcl

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme so šupkou v slanej vode, necháme ich vychladnúť, očistíme a nastrúhame. Do zemiakov pridáme vajcia, soľ a múku. Všetko spolu vymiešame do stredne hustého cesta.

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a vykrojíme z neho kolieska s priemerom približne šesť centimetrov.

  3. 3

    Tvaroh zmiešame s cukrom a naplníme ním pirohy, ktoré preklopíme a okraje jemne postláčame vidličkou. Hotové pirohy varíme v slanej vode, kým nevyplávajú na povrch. Medzitým pripravíme slivkovú omáčku. V malom hrnčeku zmiešame lekvár, víno, škoricu a badián a všetko spolu povaríme, kým sa nespojí lekvár s vínom.

Diskusia k receptu

jamarlen
ach jaj, babi moja, nemala si pravdu, že mi takú dobrotu už nikto iný, okrem teba neuvarí, len musím ísť do mojmíroviec…..
pusta
zaslúžilo by si to kvalitnejšiu fotku od profíka.
inak to môže byť fajn.
radox1
a kde je napisane ze profik to aj musi fotit.na prezentacie pre restiky sa najimaju profici- food stylisti,i ked ta fotka naozaj velmi kvalitna nie je.
megdesign
@radof , to, ze ty upravis fotku v PS, pripadne v Zoneri a pridas jej ostrost jej na kvalite neprida. Tie "cerviky" vyzeraju ako plastove. Otras.


megdesign
Este aj na spodku fotky vidnotien objektivu.... Ked chces fotit makrom, vypni blesk a pouzi nasvietenie, pripadne prisvietenie pre makro. Odbornik.



radox1
pocuj ty gašpar co tu do vsetkeho mudruje,ja nie som ziaden profik a kedze nemam znalosti a ani podmienky na profi foto tak si ho upravim v pc ako viem.
pusta
@altyn , opakujem sa síce, ale pre teba zvlášť platí:
"Stultus est stultus." :-)))))
1x pusta
megdesign
@radox no a sme doma :D Ked nemas znalosti, tak nepis vyroky typu:

"... ta fotka naozaj velmi kvalitna nie je."

To, ze niekto vie to svoje a nic viac /ty/ a niekto nechce umriet sprosty /ja/ a zaujima sa vsestranne, robi medzi nami tu pomyselnu ciaru. A evidentne je pekne hruba ;)
pusta
@Meg , toto je stránka o varení a nie o tvojich všestranných schopnostiach :-)))))
nie sme tvoji žiaci, niet ťa prečo obdivovať a chváliť.
ak si si to nevšimol...
radšej var tie svoje delikatessy, spravíš lepšie a užitočnejšie :-)))
1x pusta
pusta
@altyn , svätú pravdu máš.:-)
objektív foťáku i brýle sa vyčistiť dajú vždy.
ale tvoj rozum sa vyčistiť nedá :-))))
preto sa nikdy nezmeníš, a to bez urážky.
1x pusta
jamarlen
čítam, čítam a som sklamaný------:-(
myslel som, že táto dlhá diskusia bude o mojej poznámke k ozdobovaniu jedál za každú cenu a odveci - ľudové perky zdobené jahodami bryndzové halušky pomarančom a pod.:)
tie červíky sa mi však nezdajú plastové, veď sa hýbu!!!!!
a tom som, prisahám, nič nepil!
na vareche som už videl viacero "živých" prísad, ale celé jedlo až tu.

ďakujem, @magdesign , signujem ťa za mága!!!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha