Pirohy s tvarohom a so slivkovou omáčkou
Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 3. augusta 2014
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 3. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme so šupkou v slanej vode, necháme ich vychladnúť, očistíme a nastrúhame. Do zemiakov pridáme vajcia, soľ a múku. Všetko spolu vymiešame do stredne hustého cesta.
- 2
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a vykrojíme z neho kolieska s priemerom približne šesť centimetrov.
- 3
Tvaroh zmiešame s cukrom a naplníme ním pirohy, ktoré preklopíme a okraje jemne postláčame vidličkou. Hotové pirohy varíme v slanej vode, kým nevyplávajú na povrch. Medzitým pripravíme slivkovú omáčku. V malom hrnčeku zmiešame lekvár, víno, škoricu a badián a všetko spolu povaríme, kým sa nespojí lekvár s vínom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inak to môže byť fajn.
@radox1 , moja reč, súhlas. :-)
"Stultus est stultus." :-)))))
"... ta fotka naozaj velmi kvalitna nie je."
To, ze niekto vie to svoje a nic viac /ty/ a niekto nechce umriet sprosty /ja/ a zaujima sa vsestranne, robi medzi nami tu pomyselnu ciaru. A evidentne je pekne hruba ;)
nie sme tvoji žiaci, niet ťa prečo obdivovať a chváliť.
ak si si to nevšimol...
radšej var tie svoje delikatessy, spravíš lepšie a užitočnejšie :-)))
objektív foťáku i brýle sa vyčistiť dajú vždy.
ale tvoj rozum sa vyčistiť nedá :-))))
preto sa nikdy nezmeníš, a to bez urážky.
myslel som, že táto dlhá diskusia bude o mojej poznámke k ozdobovaniu jedál za každú cenu a odveci - ľudové perky zdobené jahodami bryndzové halušky pomarančom a pod.:)
tie červíky sa mi však nezdajú plastové, veď sa hýbu!!!!!
a tom som, prisahám, nič nepil!
na vareche som už videl viacero "živých" prísad, ale celé jedlo až tu.
ďakujem, @magdesign , signujem ťa za mága!!!