
Kuracie pečienky a široké rezance
Keď sa na obed pripravujú kuracie pečienky tak vždy s ryžou, alebo zemiakmi a čo takto s...

Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...

Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
Tento recept nám odtajnil šéfkuchár z exkluzívnej ponuky reštaurácie Hotela Kaštieľ Mojmírovce.

Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

Majonézové rezne
Tento recept mám už dost dlouho z nějakého časopisu. Je jednoduchý, rychlý a dobrý, u...

Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...

Polievka z pekinskej kapusty
Výborná diétka polievočka. Nenáročná na prípravu, rýchlo sa uvarí a chutí lahodne.

Vepřové nudličky se sýrem a fazolkami
Kýtu všeobecně moc ráda neupravuji, zdá se mi docela tvrdá a řízek mám raději z krkovičky....

Kovbojská fazuľka na cibulke
Bol som zvedaví aká je to dobrota, ktorú si robia kovboji vo vesternových filmoch. Tak som...

Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...

Papriková omáčka
Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému. Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale...

Kuracie rárožky
Tento recept mám od mojej kamarátky u ktorej som bola na návšteve a veľmi mi zachutil a...

Zapekaný karfiol vcelku
Tento recept mi poslala moja svokra a vyzeral veľmi dobre tak som sa rozhodla že ho vyskúšam...

Letná ľahká pizza
Každý máme svoje odskúšané cesto na pizzu a považujeme ho za to najlepšie, preto ani nechcem...

Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...

Polentové knedlíky
Polentové knedlíky v mé kuchyni zdomácněly hned po prvním vyzkoušení. Přítelkyně Anna na ně pěla chválu....

Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme...

Komprdárka
Pri mojom dennodennom varení niekedy neviem kudy-kam, tak siaham po starých babkiných receptoch. Aj táto...

Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou
Rajčiny a bazalku môžem jesť celé leto a nezunuje sa mi, tak som skúsila okrem cestovín...

Penne s tekvicou a mascarpone
Pár prísad s luxusnými výsledkami! Krásne krémové a sýte penne s tekvicou.

Soté s morčacích dolných stehien
Dnes pridávam tento receptík, či už si ho niekto odskúša, alebo nie a kam ho...

Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky
Kto neskúsil špenát, môže ľutovať!!!!

Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...

Kuracie restované pečienky a plnka z nich
Už som dlho nerobila plnku z kuracích pečienok, tak som dnes spravila. Včera som kúpila...

Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...

Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.