Grilovaný hermelín s rukolovo - paradajkovým šalátom a brusnicovou omáčkou
Foto: martinkat
Rýchly a jednoduchý hermelín :)
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Hermelín (môže byť klasický, ale veľmi dobrý je aj ten v cesnakovom korení) vytiahneme z obalu a v miske ho obalíme v zmesi oleja, soli a červenej papriky. Takto pripravený hermelín zabalíme do alobalu tak, aby boli spoje po bokoch.
- 2
Rúru dáme predhriať na 220 stupňov a na plech uložíme zabalené hermelíny. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu a poukladáme ich na kusok alobalu na plech aby sa nám zhora pekne grilovali spolu s hermelínmi. Medzitým si na panvičke a olivovom oleji opražíme šampiňóny (taktiež ich ale môžeme spraviť na jednom plechu s ostatnými surovinami)
- 3
Po asi 10 minútach na plech ešte pridáme nakrájanú bagetu. Po ďalších cca 5-10 minútach, keď už sú rajčinky pekne ugrilované a bagetky akurát, plech vyberieme. Šampiňóny zmiešame s rukolou a paradajkami, môžeme poliať olivovým olejom. Opatrne rozbalíme alobal a hermelín uložíme na tanier. K tomu pridáme bagetku , prilejeme brusnicovú omáčku a môžeme papať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu