
Pečené zemiaky s rukolou a sójové plátky so sezamovým olejom
V jeden a pol litri vody zmiešanej s pol litra zeleninovým vývarom si pripravíme sójové plátky...

Mäsové guľky v špenáte
Osobne mäso nejedávam, ale keďže nevarím len pre seba, urobila som mäsové guľôčky. Recept...

Pena Chocoholik
Výborná nadýchaná čokoládová pena plná čokolády a kakaa. Bez cukru a náhradných sladidiel vhodná aj pre...

Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.

Medové musli sušienky
Recept je na 1 dávku (ja som robila z 3 ako si mamina želala) :) Sú naozaj...

Kokosový puding
Pudingové formy opláchneme studenou vodou. Kokosové mlieko a polovicu obyčajného mlieka povaríme v hrnci. Zvyšné...

Závitky z kuracích pŕs plnené domácou paštétou z kuracej pečene
Moji chlapi milujú kuracie prsia a kuraciu pečeň, spojila som obe suroviny, pripravila som domácu...

Rolované morčacie stehno plnené olivami
Dnešný sviatočný obed z vykosteného morčacieho stehna.

Guľky z mletého mäsa v omáčke
K mletému mäsu pridáme na troche tuku urestovanú pokrájanú cibuľu, soľ, žemle, všetko dobre...

Tvarohová torta bez múky
Táto torta ma zaujala, že neobsahuje múku. Robím ju veľmi rád, pretože príprava nevyžaduje...

Pilav s hroznovými listami
Ja to vlastne doma volám Sarma pilavı :-) a to preto, lebo je tam všetko to,...

Fazuľovica s posúchom
Zasa síce , , nič nové, , no túto polievočku doma milujeme a s posúchom stačí ako...

Broskyňovo mrkvový koktail
Skvelý nápoj z mrkvy a broskýň. V týchto horúčavách doporučujem podávať chladený. Vhodný najmä pre...

Biskupské ryby podľa Puffy
Recept dostala moja mama od svojej kamarátky Helenky. Pôvodne je rozpočítaný na bežný hlboký plech, ...

Hovädzie mäsové a batatové lode so syrom a slaninkou
Máš chuť na mäso? Vyskúšaj batáty plnené hovädzím mäsom a syrom alebo bryndzou a slaninkou. Geniálna...

Pečene krídielka
Krídelka umyjeme a dáme do marinády, ktorú urobíme z oleja, cesnaku, korenia, pasty...

Sardinková (rybacia) nátierka bez cibule
Keďže deti nemajú veľmi v láske čerstvú cibuľu, ktorá sa bežne dáva do rybacej nátierky, ...

Boršč s uškami
Pochádza z Poľska, ale ako inak, po slovensky som si ho vylepšila talianskymi tortellinami

Vyprážaná vegetariánska variácia
Očistený karfiol a brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Očistený zeler nakrájame na tenké plátky. Zeleninu...

Nutellová torta s bielou čokoládou a mandľami
Torta, ktorá poteší všetky maškrtné jazýčky a najlepšie je na nej to, že je veľmi...

Ruské cesto
Ako všetky recepty z môjho detstva a mladosti aj tento má zvláštny názov. Neviem odkiaľ pochádza,...

Ryžový nákyp s mandarínkami
Formu na nákyp dôkladne vytrieme tukom a vysypeme strúhankou. Ryžu sparíme a necháme odkvapkať. Zalejeme mliekom...

Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...

Cestovinový nákyp s čerešňami
Cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať. Čerešne opláchneme a odkôstkujeme.

Francúzska hubová polievka
Huby nakrájame na plátky a podusíme na masle, potom ich zalejeme vodou a varíme. Cibuľu...