Foto: stanci11
Recept som odkukala z vegánskych stránok - veganotic.cz a veľmi opatrne som ho otestovala na rodine. No a vôbec mi neverili, že to nie Zobraziť celý popisRecept som odkukala z vegánskych stránok - veganotic.cz a veľmi opatrne som ho otestovala na rodine. No a vôbec mi neverili, že to nie je tvarohový slivkáč!! Koláčik bol absolútne boží! Preto som sa rozhodla šupnúť ho aj sem, je to rýchlovka a naozaj stojí za to :) (Keďže mi v strede pečenia umrel mobil, mám odfotený začiatok a výsledok - aj to v príšernej kvalite teda :D dúfam, že vás to aj tak neodradí a vyskúšate ;) - ono koláčik zato nemôže :D )
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1/3 hrnčeka |
|
150 g |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
180 g |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 0,7 litrová fľaša (slivky) |
|
2 PL |
|
z 1 limetky |
|
z 1 citrónu |
|
|
|
|
|
1/2 - 1 PL |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Ako prvé som si krátko popražila orechy, ktoré som potom rozmixovala.
- 2
Ku orieškom som pridala múku, škoricu, cukor a na kocky nakrájané a zmäknuté "maslo". Konzistenciou vznikla akoby drobenka.
- 3
Masu som si rozdelila na 2/3 - ktoré som utľapkala na spodok tortovej formy (23 cm), a 1/3, ktorú som si odložila bokom. Formu som predtým vymazala kokosovým olejom a vysypala troškou múky.
- 4
Pripravený korpus som dala zapiecť na cca 10 min - resp do zlata pri 180 stupňoch. Po vybratí z rúry som ho nechala riadne vychladnúť.
- 5
Ako ďalšie som vymixovala kešu (boli vopred namočené 1 h vo vode) so smotanou a následne som prihodila tofu, pudingový prášok a šťavy z citrusov. Med a vanilkový cukor som pridávala podľa chuti. Na záver som vmixovala ešte lahôdkové droždie (nemusí byť) - dodá akúsi ostrosť :)
- 6
Vychladnutý korpus som potrela pikantným džemom (my sme mali šípkový) a vyliala som naň celú hmotu. Na tú som potom poukladala odkvapkané nakrájané ringloty a zasypala zostávajúcou 1/3 cesta. A piekla som veľmi pomaly na 150 stupňoch, až kým povrch nezhnedol (no, niekde sa máličko aj chytil :D - lebo naša rúra je drak). A potom už len krájate a vychutnávate a skúsite to nezjesť ešte horúce...strašná mňamka...
- 7
Ak by ste sa niekto rozhodli pre tento koláčik, odporúčam do tých 2/3 cesta (korpus) primiešať buď jeden banán alebo trochu smotany - bol trošku suchší a džem moc nepomohol ;) takže, ak má niekto rád vláčnejšie korpusy určite pridať niečo tekuté. Inak, stavím sa že s kopou čerstvých sliviek bude ešte dokonalejší!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu