Nepečená gaštanovo-banánová roláda

redmannsk - fotkaredmannsk, 23. októbra 2012

Najlepší recept z gaštanového pyré!

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2 balenia
125 g
1 balenie
60 g
3 PL
200 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Pyré rozmraziť, maslo nechať zmäknúť.

  2. 2

    Pyré, maslo, všetok cukor a rum zmiešať do jednoliatej hmoty (najlepšie ručným mixérom). Nechať stuhnúť v chladničke kvôli lepšej manipulácii.

  3. 3

    Na papier na pečenie (alobal) vysypať nastrúhanú čokoládu, do nej rozložiť cca 1/3 hmoty, na to položiť ošúpaný banán. Všetko zgúľať do valčeka, pomáhať si papierom na pečenie. Takto pokračovať aj s ďalšími banánmi.

  4. 4

    Nechať dobre stuhnúť v chladničke. Krájať ako roláda.

Diskusia k receptu

maartina
...takže z toho vzniknú 3rolády? ...skús pridať aj fotky, lebo neviem si celkom predstaviť, ako to drží pokope
redmannsk
Ano, vzniknu 3 rolady, drzi to pokope celkom dobre, len je to trochu babracka. Fotky dodam, ked to budem najblizsie robit.
cupcake
Robievam gastanovu roladu podla receptu mojej svokry. Teda namiesto bananu davam cokoladovu plnku. Gastanovu masu si rovnomerne nanasam na alobal, ktory potriem plnkou a potom stacam. Pomocou alobalu to ide lahko, necham to zabalene a dam na chvilku do chladnicky. Potom rozbalim a polejem cokoladovou polevou, ktora zabrani vysuseniu gastanov. Kedze ja pouzivam pyre z konzervy, vyjdu mi 2 ks. Krajam ako makovnik a zdobim slahackou. Musim skusit s bananom, urcite bude vyborna a urcite vyjdu aj 3 kusy. Vyborny napad.