Zemiakový gratin s údeným tofu

fitlife - fotkafitlife, 24. mája 2015
Zemiakový gratin s údeným tofu
Foto: fitlife

Jednoduchý, zdravý a chutný obed alebo večera :)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
3 ks
150 g
1 ks žltá
200 g údené
1 PL
200 ml na varenie
50 g
50 g
50 g
50-100 g
 čerstvé nasekané
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Papriku nakrájame na väčšie prúžky. Paradajky, cuketu, zemiaky na kolieska a tofu na obdľžniky.

  2. 2

    Zeleninu, zemiaky a tofu striedavo naskladáme do zapekacej misy vymastenej maslom. Zahrejteme smotanu spolu so smotanovým syrom a za stáleho miešania pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok, nalejte na zemiaky .Posypeme syrom a pečieme 20 minút pri 180 ° .

  3. 3

    Medzitým si opražíme slnečnicové a tekvicové semienka. Na kocky nakrájaný Feta syr zmiešame s bylinkami a semienka+ môžeme pridať orechy. Pri podávaní dáme túto zmes na vrch.

    Zemiakový gratin s údeným tofu - obrázok 3

Diskusia k receptu

matata1
Pekné, farebné a iste aj chutné jedlo. Také mám rada.
katka78
Ahoj @fitlife , síce som nedodržala tvoj recept úplne do bodky, ale rada som sa ním nechala inšpirovať. Vrstvila som len zemiak (surový), tofu, cuketu a paradajku, navrch ešte posypala cesnakom a jarnou cibuľkou. Potom už smotana a syr ako aj ty (akurát ja parmezán), no je to veľmi chutné a veľmi variabilné jedlo, rada sa k nemu znovu vrátim. Ďakujem ti a prajem pekný deň! :-)
Fotku mám iba "surovú" :-)

1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia