
Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....

Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

Bezlepkový granatiersky pochod - granadír od Liany
Klasika, ktorá nesklame – tentokrát v bezlepkovej verzii....

Domáce farebné rezance
Do misky pridáme múku, vajíčko a 3 PL šťavy z cvikle a vymiesime cesto.

Rezance s paradajkami a hrebenatkou
Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....

Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami
Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....

Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou
Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky......

Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke
Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej panvici.

Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Zelenina s kokosovým mliekom
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Tortellini s maslom, kyslou smotanou a bylinkami
Ked še neda, ta še neda... Pre nedostatok času som dnes mala takýto rýchly obed...

Pšenično-ražné halušky s tofu
Troška zmeny v druhu múky a už máme iné jedlo. A trocha zdravšie....

Cestovinový šalát s tuniakom
Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné....

Teplý šalát z japonských rezancov a pečeného tofu
Nebojte sa experimentovať a vyskúšať nové kombinácie, ktoré vás prekvapia skvelou chuťou.

Cestovinový šalát s klíčkami mungo
Mungo fazuľku mám doma vždy, používam ju výhradne na klíčky. Väčšinou ňou posýpam šaláty....

Ravioli plnené syrom so slaninou a s orieškami
Domáce cestoviny plnené čerstvým syrom a navrchu chrumkavá slaninka s lieskovými orieškami.

Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke
Tortellini nájdete na pultoch obchodov s rôznymi náplňami. K paradajkovej omáčke sa hodia tortelliny plnené prosciuttom...

Cestoviny zapekané s lekvárom a orechami
Sladké a predsa aspoň trocha zdravé vďaka orechom....

Ružový cestovinový šalát
Svojou farbou určite priláka všetkých k stolu a chuťou presvedčí všetkých, ktorí majú radi svieže, ...

Rezance s hlivou ustricovou a vajíčkami
Veľmi vďačný variant využitia surovín „ČSDN“ (Čo Sa Doma Nájde), alebo už mnoho razy prekladaných v chladničke....

Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou
Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.