Šúľance s tvarohom a tekvicovým kompótom
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 1. februára 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
Šúľance: | |
4 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 g |
|
Tekvicový kompót: | |
1 kg |
|
500 g |
|
z 1 citróna |
|
1 ks |
|
Okrem toho: | |
200 g |
|
(podľa chuti) |
|
Postup
-
1
Šúľance: Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a necháme vychladnúť. Studené zemiaky zomelieme alebo najemno postrúhame, osolíme, pridáme hladkú múku, vajce a dobre vymiešame na tuhé cesto. Z hotového cesta vyvaľkáme dlhé hrubé šúľky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Tie ušúľame do tvaru šúľancov a varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
- 2
Tekvicový kompót: Tekvicu nakrájame na približne rovnako veľké kocky. Z vody a cukru urobíme sirup, do ktorého vložíme nakrájanú tekvicu, nakrájaný očistený pomaranč a povaríme. Nakoniec pridáme šťavu z citróna. Tekvicu preložíme do pohárov, zalejeme sirupom, v ktorom sa varila, a sterilizujeme približne 10 minút.
- 3
Na taniere naložíme šúľance, na ne dáme tvaroh a tekvicu z kompótu. Podľa chuti môžeme pocukrovať.
Tiež Šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu