Šúľance s tvarohom a tekvicovým kompótom
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 1. februára 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
| Šúľance: | |
| 4 ks |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 g |
|
| Tekvicový kompót: | |
| 1 kg |
|
| 500 g |
|
| z 1 citróna |
|
| 1 ks |
|
| Okrem toho: | |
| 200 g |
|
| (podľa chuti) |
|
Postup
-
1
Šúľance: Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a necháme vychladnúť. Studené zemiaky zomelieme alebo najemno postrúhame, osolíme, pridáme hladkú múku, vajce a dobre vymiešame na tuhé cesto. Z hotového cesta vyvaľkáme dlhé hrubé šúľky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Tie ušúľame do tvaru šúľancov a varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
- 2
Tekvicový kompót: Tekvicu nakrájame na približne rovnako veľké kocky. Z vody a cukru urobíme sirup, do ktorého vložíme nakrájanú tekvicu, nakrájaný očistený pomaranč a povaríme. Nakoniec pridáme šťavu z citróna. Tekvicu preložíme do pohárov, zalejeme sirupom, v ktorom sa varila, a sterilizujeme približne 10 minút.
- 3
Na taniere naložíme šúľance, na ne dáme tvaroh a tekvicu z kompótu. Podľa chuti môžeme pocukrovať.
Tiež Šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu