
Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

Nátierka z mandlí, olív a zo sušených paradajok
Vynikajúco sa hodí na chlebíčky, hrianky či ako príloha ku grilovaným plackám a pečivu....

Kukuričný nákyp s hnedou ryžou
Predhrejte rúru na 200 °C. Predhrejte v rúre aj zapekaciu misku. Medzitým uvarte ryžu podľa...

Goody Foody Red burger s kroketami a cesnakovým dresingom
Goody Foody Red burger s kroketami a cesnakovým dresingom.

Jednuchá a ľahká ryža so zeleninou
Máte chuť na chutný recept? Ryža so zeleninou alebo „arroz viudo“ je veľmi jednoduché jedlo bez mäsa, morských plodov a rýb....

Teplý šalát z japonských rezancov a pečeného tofu
Nebojte sa experimentovať a vyskúšať nové kombinácie, ktoré vás prekvapia skvelou chuťou.

Tabulé (tabbouleh) z quinoy
Tabulé z quinoy je ľahké, výživné a jednoduché na prípravu....

Vegánska mliečna ryža s mandľovým nápojom
Chceli by ste si vychutnať lahodný, zdravý a ľahko pripraviteľný dezert? Mliečna ryža s mandľovým nápojom je perfektnou voľbou....

Brokolicová polievka s guľôčkami
Výborná krémová brokolicová polievka, inú už nerobím.

Uhorkovo-broskyňový šalát
Osviežujúci ľahký letný šalát sa dá pripraviť aj spojením ovocia a zeleniny. A keď navyše pridáte...

Mangoldový koláč
Mangold je jedna z mojich najobľúbenejších zelenín. Pestujem ho na záhrade už dlhé roky....

Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....

Cestovinový šalát s klíčkami mungo
Mungo fazuľku mám doma vždy, používam ju výhradne na klíčky. Väčšinou ňou posýpam šaláty....

Šalát s čiernou quinoou
Quinou premyjeme a uvaríme v horúcej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...

Omáčka mojo verde (zelená omáčka)
Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke...

Cviklový šalát s fetou
Zbraň na boj s lekármi, bazírujúcimi na vyváženej strave pre štíhlu líniu a dlhý vek....

Šalát z naklíčenej fazule mungo s mangom
Neuveriteľne šťavnatá zmes klíčkov a sladkého ovocia je to najlepšie, čo si môžeme v jarnom období...

Chrumkavé semienkové krekry s parmezánom
Tieto bezlepkové obdĺžniky môžete mať uložené v dóze. Vydržia dlho a budú po ruke, keď dostanete chuť niečo slané chrumkať....

Huby s Nivou
V sezóne lesné, v zime z obchodu. V oboch prípadoch rýchlo hotové a chutné....

Mandľová kaša bez lepku s čučoriedkovou omáčkou
Ako začínate deň vy? My dobrou hydratáciou a kvalitnými výživnými raňajkami - ako inak - bez lepku....

Paella s artičokami
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny...

Kórejský šalát z mungo výhonkov
Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody. V kastróle privedieme do varu osolenú vodu, vložíme...

Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu...

Šošovicový prejt s pšenom
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím....

Moja hlivová polievka
Na bravčovej masti spením nadrobno pokrájanú cibuľu, pridám lyžičku mletej papriky (sladkej alebo pálivej, podľa...