Ovsená kaša
Ovsená kaša

Kaša z ovsených vločiek s kokosom a banánom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes o 06:00
Kaša z ovsených vločiek s kokosom a banánom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Večer nachystáte a ráno si užívate tú úžasne lahodnú chuť.

2
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

25 g
30 g jemne mleté
20 g
2 ČL
250 ml
2 PL
1/2 ks
1 ks
150 ml
 pražené



Postup

  1. 1

    Ľanové semienka rozdrvíme a v mise zmiešame s jemne mletými ovsenými vločkami, kokosom a hrozienkami. Rozdrvenie ľanových semienok zvyšuje ich stráviteľnosť a telo lepšie vstrebáva omega–3 mastné kyseliny.

  2. 2

    Zmes zalejeme vlažnou vodou. Dochutíme medom a semienkami vyškrabanými z vanilkového struku a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Misku zakryjeme potravinovou fóliou a kašu necháme napučať minimálne 8 hodín.

  4. 4

    Kašu rozdelíme do misiek, pridáme olúpaný banán nakrájaný na kúsky, kokosové mlieko a ozdobíme praženými kokosovými lupienkami. Najlepší je zrelý, mierne sladký banán, ktorý dodá prírodnú sladkosť a vlákninu.

Diskusia k receptu