BeBe buchta
Tento koláč robievam len výnimočne na Veľkú noc, Vianoce a narodeniny mojich deti.
Lahodný koláč s paradajkami
Cesto necháme rozmraziť a potom z neho vyvaľkáme placku s priemerom 26 cm. Túto placku dáme...
Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...
Vyprážané šampiňóny v bezlepkovej strúhanke
Už vás omrzelo vysmážať stále iba rezne? Skúste ich vymeniť za šampiňóny....
Kokosové Guľôčky
Recept na Kokosové Guľôčky je veľmi jednoduchý, nepečie sa a je veľmi dobrý (aspoň pre mňa)....
Mrkvový krém s píniovými orieškami a makovým olejom
Makový olej sa výborne dopĺňa s mrkvou, aj čerstvou. Má vysoký obsah vápnika a horčíka,...
Zemiakovo-citrónová polievka s poľníčkovým pestom
Kombináciu tejto polievky s pestom mám zo stránky Essen und Trinken. Polievka je zľahka kyselkavá a...
Vegetariánske maki sushi so zeleninou
Tento recept pre Vás pripravila Fitrecepty. Chutné sushi ako z reštaurácie si môžete s ľahkosťou pripraviť aj doma....
Iskender z baklažánu
Iskender je jeden z mnohých spôsobov ako podávať kebab. Túto vegetariánsku verziu s baklažánom som objavil...
Hrianky na grile
nakrájame si chlebík celé krajce, nie moc hrubé, na rozpálenom grile , ak máme...
Pudingové srdcia s lieskovcami kokosovo-karamelové
Vinikajúci a ľahký dezert, ktorý parádne padne po nedeľnom obede... mňam. :)
Špargľový šalát
K jari a letu šaláty jednoducho patria. Tento prislúcha ešte jari. Našla som ho na...
Paštrnákové knedličky s rukolovým pestom
Zemiaky a paštrnák si očistíme a pripravíme si zvyšné suroviny na knedličky.
Strapaté pagáčiky
U nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z maďarskej...
Placky s karfiolom, kukuricou a hrachom
Dnes som mala chuť na niečo zeleninové a tak som si vymyslela toto jedlo. :)
Amarantová omeleta
Rozšľahané vajce zmiešame s amarantovými perličkami, ochutíme čímkoľvek na slano alebo na sladko a osmažíme na...
Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...
Bulgur s makom
Nevedel som čo s bulgurom, tak mi napadlo ho urobiť s makom. Výsledok bol super....
Šupky do hubky
Bagetu nakrájame na kolieska, plech potrieme olejom a bagetky krátko opečieme. Syr nakrájame na tenké kolieska, cherry...
Rajčiny plnené hermelínom
Minulé leto sme mali veľmi veľa rajčin, tak sme vymýšlali všelijaké plnky a tak vzniklo aj...
Jablčné tyčinky
Olúpané jablká nakrájame na malé kúsky (alebo nastrúhame nahrubo) a necháme asi 15 – 20 minút podusiť...
Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ...
Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...
Ryžový šalát
Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa...
Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...
Haruľové lievance na špenáte
Očistené zemiaky postrúhame, pridáme vajcia, hladkú múku, cesnak, soľ, mlieko a majorán,...