Tekvicovo-zelerová polievka so špaldovými knedličkami

miamia - fotkamiamia, 14. decembra 2012
Tekvicovo-zelerová polievka so špaldovými knedličkami
Foto: miamia

Bolo treba polievočku, nuž som jednu vymyslela...a tak nám chutila, že ju budeme varievať častejšie. :)

25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1/2 ks
1 PL
1 kocka (mäsový, resp. zeleninový)
1 PL
štipka
Knedlíčky:
200 g
1 ks
podľa potreby
1 PL




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, pokrájame na kocky, krátko osmažíme na oleji a zalejeme vodou s rozpustenou kockou bujónu (ja som mala bravčový). Ochutíme soľou, korením a sušeným kôprom. Keď bude zelenina mäkká, polievku rozmixujeme ponorným mixérom a znovu privedieme k varu. Popúšťame knedličky...a po vyplávaní na povrch ich krátko povaríme (cca 2-3 minúty).

  2. 2

    Knedličky si pripravíme vymiešaním jedného vajca s múkou, jednou lyžicou sušeného kôpru a primeraným množstvom vody. Malo by jej byť toľko, aby sa dalo hustejšie cestíčko naberať (resp. takmer ukrajovať) lyžicou a púšťať do vriacej polievky. Nesmie byť riedke, inak knedličky nebudú mať pekný tvar.

  3. 3

    Polievka má veľmi príjemnú a nevšednú chuť...možno sa zapáči i vám... :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia