Tekvicovo-zelerová polievka so špaldovými knedličkami
Bolo treba polievočku, nuž som jednu vymyslela...a tak nám chutila, že ju budeme varievať častejšie. :)
tepelná úprava
Suroviny
| 1/2 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 kocka (mäsový, resp. zeleninový) |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| štipka |
|
| Knedlíčky: | |
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| podľa potreby |
|
|
|
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, pokrájame na kocky, krátko osmažíme na oleji a zalejeme vodou s rozpustenou kockou bujónu (ja som mala bravčový). Ochutíme soľou, korením a sušeným kôprom. Keď bude zelenina mäkká, polievku rozmixujeme ponorným mixérom a znovu privedieme k varu. Popúšťame knedličky...a po vyplávaní na povrch ich krátko povaríme (cca 2-3 minúty).
- 2
Knedličky si pripravíme vymiešaním jedného vajca s múkou, jednou lyžicou sušeného kôpru a primeraným množstvom vody. Malo by jej byť toľko, aby sa dalo hustejšie cestíčko naberať (resp. takmer ukrajovať) lyžicou a púšťať do vriacej polievky. Nesmie byť riedke, inak knedličky nebudú mať pekný tvar.
- 3
Polievka má veľmi príjemnú a nevšednú chuť...možno sa zapáči i vám... :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu