
Orechové veterníčky
Recept som našla v útlej knižočke Kniha receptov 3 od Palmy. A keďže mam veľa...

Cestoviny s brokolicovo-šampiňónovou omáčkou
Cestoviny a k tomu omáčka či zelenina je vcelku bežná kombinácia surovín. Pridáme huby a máme...

Huboto
Huby očistíme, umyjeme. (Môžeme použiť aj 50 g sušených, tie na niekoľko hodín namočíme....

Šampiňónovo-acidkový zapekanec
Frajer chcel niečo z acidka a šampiónov - najprv som sa čudovala, ale potom sme vymysleli...

Môj letný obed
Základné suroviny sú zo záhrady môjho kamaráta, korenia sú z obchodu, používam keramický hrniec alebo teflónovú...

Cibuľky s hrozienkami
Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka,...

Grilovaný baklažán s hráškovým krémom
Dnes som sa zobudil do bieleho rána, takže ideálny čas na ľahký, letný nedeľný obed...

Polévka z mrkve, fenyklu a pečené papriky
Polevka nejrychlejší, nejjednodušší, nejlahodnější!

Hubník
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.

Mazurek wielikanocny
Nejprve dáme vařit kondenzované mléko. Plechovku s mlékem dáme do kastrolu tak aby byla úplně zakryta...

Veľkonoční zajačikovia
Tyto jednoduché zajíčky můžete dělat z jakéhokoliv kynutého těsta, slaného i sladkého (na vánočku nebo mazanec)....

Parené čokoládové muffinky
Dobrý kuchár sa vynájde aj v núdzi. Keď nie je rúra, vždy sa dá niečo...

Babkina pizza
Teda cesto je babkin výmysel a ako jedno z mála domácich ciest na pizzu mi naozaj chutí....

Mexická syrová hrianka
Šalotku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Umyjeme čili papričky a najemno ich nasekáme.

Špenátová Tofu plnka na Zelený štvrtok
Hľadáte tradičný veľkonočný recept v odľahčenej verzii? Vyskúšajte špenátovú plnku s tofu, ktorá vás na Zelený...

Bandurky s tvarohom
Recept je od starých rodičov. Niekedy v minulosti sa takéto jedlá varili pravidelne a ešte keď...

Krupicová kaša 1, 3, 7 - nemocničná
Je to klasická krupičná kaša, ale z nemocnice a pre rôzne zdravotné diéty.

Goddess salad (Božský šalát)
Božský šalát, ktorý je fakt božský, aj keď je len zelený. Množstvo ingrediencií, ...

Kapustníky
Kapustu postrúhame, posypeme 2 kl soli, necháme stáť asi 30 minút a po zmäknutí vytlačíme vodu.

Jablková polievka
Ryžu dáme variť. Pridáme cukor, pokrájané jablká so šupkou, škoricu a všetko necháme povariť....

Smažený chřest v těstíčku z Nivy
Tuto surovinu jsem nikdy nevařila a tak jsem si řekla, že je načase:-)))... @Remcula